6,000 Bitcoina prebačeno sa Binancea u jednoj transakciji!

Sep 05, 2022

Usred tekuće kripto zime, tržište traži nekoliko pokazatelja koji potencijalno mogu utjecati na cijenu Bitcoina (BTC). Jedan od ključnih pokazatelja koji se prati je djelovanje Bitcoin kitova u upravljanju njihovim posjedima.

Izvor: capital.com

  • Čak 6,000 Bitcoina je prebačeno u jednoj transakciji sa Binance mjenjačnice

U ovom slučaju, podaci pokazuju da je Bitcoin kit prenio 6.003,59 BTC-a (117,6 milijuna dolara) s kripto mjenjačnice Binance u jednoj transakciji, prema podacima koje je 4. rujna podijelio upravitelj zajednice CryptoQuant JA_Maartun.

Izvor: CryptoQuant

Zbog anonimne prirode kriptovaluta, gotovo je nemoguće utvrditi vlasnika dotične Bitcoin adrese. Međutim, usred bear marketa, može se pretpostaviti da je kit premjestio Bitcoin u sigurniji hladni novčanik, što ukazuje da investitor nema namjeru prodavati u bliskoj budućnosti.

U nekim slučajevima, većina velikih posjednika radije ima izravno vlasništvo nad svojim kovanicama kada ih namjeravaju zadržati na duži rok, a mnogi smatraju da odljevi predstavljaju bikovsko raspoloženje.

Zbog mogućnosti utjecaja na cijene, kitovi su bili na meti kritika zbog centraliziranja Bitcoina, udaljavajući se od cilja promicanja decentraliziranih financija. Nadalje, nejednakost u bogatstvu u Bitcoinu dobila je kritike od strane kripto analitičara.

Zanimljivo, nakon tekućeg pada kripto tržišta, čini se da je većina ulagača ‘HODL’sa imovinom u iščekivanju mogućeg porasta. To je istaknuto u izvješću Finbolda od 1. rujna, gdje 62% vlasnika Bitcoina nije prodalo imovinu više od godinu dana.

U međuvremenu, Bitcoin se nastavlja boriti ispod 20.000 dolara nakon što je probio tu razinu nakon pozitivnog izvješća o zapošljavanju u Sjedinjenim Državama. U vrijeme tiska, vodeća kriptovaluta trgovala se po cijeni od 19 600 USD, što je pad od gotovo 1% u posljednja 24 sata.

Izvor: Finbold

Ostale vijesti: CHARLES HOSKINSON OBJASNIO ŠTO 2023. DONOSI CARDANU!