67% Cardano ulagača je u gubitku, kako dalje?

Apr 10, 2022

Cijena Cardano (ADA) novčića je ponovo u padu, i polako klizi ispod 1 dolara.

Photo: pexels

Kako cijene Cardano (ADA) padaju nazad ka psihološkom nivou od jednog dolara, sve više i više investitora se nalazi na gubicima držeći ADA novčić.

Cardano-ov ADA token je imao ,,bearish” nedelju. Od ponedeljka, cijena je pala za 11,4%, što je dovelo do toga da je više vlasnika u minusu. Što je još važnije, ADA je sada 64,7% ispod svog maksimuma od 2. septembra od 3,09 dolara i u opasnosti je da padne ispod jednog dolara u narednih nekoliko dana ako se trend nastavi.

Prema IntoTheBlock indikatoru za ulaz/izlazak novca, više od dvije trećine, ili 67% vlasnika ADA, je u gubitku. Četvrtina investitora u Cardano je zelena, a 9% njih je ni na gubitku ni na dobitku.

Indikator identifikuje prosječnu cijenu po kojoj su tokeni kupljeni i upoređuje je sa trenutnom cijenom, koja je u vrijeme pisanja bila 1,03 dolara.

Provajder analitike je izvijestio da je 3,41 miliona ADA adresa crveno u poređenju sa samo 1,25 miliona zelenih.

source: IntoTheBlock

Još jedna važna metrika je vrijeme koliko dugo je token držan. Ogromna većina, ili 76% vlasnika ADA, držali su ga između jednog i 12 mjeseci. Samo 11% Cardano investitora drži token više od godinu dana, a to su oni koji su i dalje u profitu.

Sa tehničkog stanovišta, ADA je u ,,bear” trendu i mogla bi prilično brzo da vrati svoju najnižu tačku iz 2022. i godišnju najnižu tačku od oko 0,80 dolara, koja se dogodila sredinom marta. Ovo bi još više investitora gurnulo u minus osim ako ne prodaju sa gubitkom.

Što se tiče ostalih fudamentala ovog projekta, Cardano izgleda relativno snažno. Mrežna potražnja je porasla do rekordnog kapaciteta ranije ove godine kada je lansirana veoma popularna decentralizovana mjenjačnica SundaeSwap (DEX).

Santiment je izvijestio da je Cardano bio najrazvijeniji kripto projekat na GitHub-u 2021. godine, a Cardano NFT obveznice su predstavljene ove nedelje, pružajući još jedno investiciono sredstvo na mreži.

Međutim, osim ako ne dođe do značajnog preokreta u raspoloženju trejdera, prodaja ADA tokena može početi da se ubrzava, stavljajući više vlasnika u još goru situaciju.

Izvor: CoinTelegraph

Slična vijest: BITCOIN MAJAMI: STRIKE ĆE INTEGRISATI BITCOIN LIGHTNING PLAĆANJA ZA SHOPIFY