Algorand postao sponzor FIFA World Cup 2022!

May 03, 2022

Danas je odjeknula vijest da je Algorand postao spoznor FIFA – nadolazećeg svjetskog nogometnog prvenstva u Qataru ove godine.

Izvor: pexels.com

  • Algorand je postao blockchain partner svjetskog nogometnog prvenstva u Qataru 2022. godine
  • Cijena Algoranda skočila je oko 20%
  • Ovo je jedan od najvećih sportskih događaja sa preko 1,1 milijardu gledatelja tokom finala 2018. godine

Međunarodna nogometna federacija – FIFA je odabrala i zaključila partnerstvo sa Algorandom kao službenim blockchain partnerom prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine, koje se održava u Qataru u 11. mjesecu ove godine.

Prema postignutom partnerstvu Algorand će biti “regionalna podrška” za nadolazeće svjetskog nogometno prvenstvo u državama Sjeverne Amerike i Europe dok će biti i službeni sponzor Ženskog Svjetskog nogometnog prvenstva u Australiji i Novom Zelandu slijedeće godine.

Ovaj sporazum je došao par tjedana nakon što je kripto mjenjačnica Crypto.com postala sponzor Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Izvor: Twitter

Zadaće na kojima će Algorand raditi sa Fifom je razvijanje digitalne strategije i izrada službenog blockchain novčanika. Algorand je čisti proof-of-stake blockchain, kojem je cilj skalabilnost i efikasnost.

Ova vijest je imala i direktan utjecaj na cijenu Algoranda, te možemo vidjeti na grafikonu kako je cijena vrlo brzo skočila.

Kreirano putem: https://www.tradingview.com/

Izvor: Coindesk

Ostale vijesti: BLACKROCK JE KREIRAO BLOCKCHAIN ETF!