Dionice izgubile više od vrijednosti kriptovaluta!

Aug 29, 2022

Investicijska imovina, uključujući dionice, obveznice, nekretnine i valute pretrpjela je veliki udarac budući da je predsjednik Fed-a Jerome Powell i dalje nepokolebljiv po pitanju inflacije i monetarne politike.

Izvor: Razorpay

  • Američke dionice pretrpjele su ogromne gubitke u samo jednom danu, što je rezultiralo sa gubitkom od 1.25 bilijuna američkih dolara
  • Ovaj konkretan gubitak je u vrijednosti sveukupne kripto imovine kojom se trguje na svjetskim mjenjačnicama

Kako su komentari predsjednika Fed-a Jeromea Powella sugerirali da su veća povećanja kamatnih stopa i dalje čvrsto na stolu unatoč nedavnim podacima koji upućuju na to da inflacija već usporava, ulagači su požurili smanjiti rizik.

“Vraćanje stabilnosti cijena vjerovatno će zahtijevati zadržavanje restriktivnog političkog stava neko vrijeme. Povijesni događaji snažno nas upozoravaju protiv preuranjenog popuštanja ovakve politike,”

Jerome Powell

Indeks S&P 500 zatvorio je dan u minusu za 3,4%, dosegnuvši najniže razine od kraja srpnja. Indeks Nasdaq Composite kopirao je taj potez i povećao gubitke, smanjivši se za 4%.

Sve u svemu, američko tržište dionica izgubilo je više vrijednosti nego cjelokupna tržišna kapitalizacija Bitcoina i altcoina zajedno.

Sama ukupna kripto tržišna kapitalizacija pala je s 1,029 bilijuna dolara na 936,87 milijardi dolara u jednom trenutku preko noći, što predstavlja pad od 8,95%, prema podacima Cointelegraph Markets Pro i TradingView.

Izvor: Tradingview

Dok su neki tvrdili da Powellove riječi nisu ključno područje koje treba uzeti u obzir u smislu buduće politike Fed-a, dok su drugi primijetili da se prethodni osvrti polagano mijenjanju kada su u pitanju izgledi za inflaciju.

Izvor: Twitter

Powell je također rekao da će odluka o tome koliko produžiti ključne kamatne stope u rujnu “ovisiti o ukupnosti pristiglih podataka i izgledima koji utječu na njih”.

Najnovija očitanja FedWatch alata grupe CME, u međuvremenu, pokazala je većinski konsenzus koji daje prednost povećanju od 75 baznih bodova u rujnu, ponavljajući potez iz srpnja.

Izvor: GME Group

BTC/USD je u jednom trenutku izgubio do 8,8%. Pao je ispod granice od 20.000 dolara po prvi put od 14. srpnja prije nego što se oporavio i zadržao se malo iznad značajne linije u 25.000 dolara.

Izvor: Tradingview

Za altcoine slika nije bila ništa povoljnija. Ethereum (ETH), najveći altcoin po tržišnoj kapitalizaciji, zabilježio je dnevne gubitke koji su se približili 14%.

Odnos ETH/USD je zaokružio iznos od 1500 dolara u vrijeme pisanja 27. kolovoza, brišući dobit od cijelog mjeseca. Među cijenama je novo upozorenje od popularnog trgovca Crypto Eda, koji je promatrao mogući daljnji pad cijene.

Izvor: Cointelegraph

Ostale vijesti: NAJČEŠĆA PITANJA VEZANA UZ KRIPTOVALUTE TRAŽENA NA GOOGLE-U?