Argentinski gradić će uložiti u kripto “mining” zbog inflacije i izgradnje infrastrukture!

Apr 13, 2022

Argentinski gradić će uložiti u kripto “mining” opremu s ciljem da “majnovane” kriptovalute odmah prodaju s ciljem izbjegavanja volatilnosti u cijeni.

Izvor: pexels.com

  • Argentinski gradić bi mogao financirati izgradnju infrastrukture “majnovanjem” kriptovaluta
  • Ovo bi mogao biti presedan u svijetu kriptovaluta
  • Već su kupili šest grafičkih kartica

Argentinski gradić će uložiti u kripto “mining” opremu s ciljem da “majnovane” kriptovalute odmah prodaju s ciljem izbjegavanja volatilnosti u cijeni.

Argentinski gradić, po imenu Sorradino u argentinskoj Santa Fe Provinciji bi mogao započeti “majnovanje” kriptovaluta s ciljem da na taj zarađeni novac ulože u izgradnju infrastrukture, točnije obnovu željezničkih pruga. Gradonačelnik ne vidi nikakav rizik u ovom poduhvatu, iz razloga što bi se digitalne valute odmah prodale po završetku “majnovanja”.

Kako su prenijele lokalne novinske kuće, ovaj gradić je već kupio šest grafičkih kartica, i kupovat će u narednom periodu mining rig. Gradonačelnik gradića Sorradina, Juan Pio Drovetta, inicijativu “majnovanja” kriptovaluta prihvatio je nakon prijedloga njegovih sugrađana.

Izvor: pexels.com

Kao i mnogi drugi ruralni gradići u Argentini, Sorradino je bio teško pogođen sa COVID-19 pandemijom. Kada k tome dodamo i veliku stopu rastuće inflacije, gospodarstvo se je našlo u nepovoljnoj situaciji. Sredstva prikupljena na ovaj način bi se koristila za obnovu željeznice stare preko 30 godina, s ciljem da se ovaj ruralni gradić poveže sa drugim gospodarskim središtima u blizini.

Prema nekim procjenama mjesečni prihod koji bi grad mogao realizirati “majnovanjem” bi mogao iznositi oko par stotina američkih dolara.

Gradonačelnik se nije izjasnio o tome koje će se kriptovalute rudariti, te je dodao:

“Ne kupujemo kriptovalute s ciljem da ostvarimo dobiti na špekulativni način. Ono što radimo je da akumuliramo kriptovalute, tako da smo uvijek u dobiti”

Juan Pio Drovetta

Istaknuo je da će grad platiti i porezne obaveze koje budu proizašle od ove vrste dohotka, te je spomenuo da su već proveli istraživanje u vezi te teme.

Ako dođe do realizacije ove ideje Sorradino bi mogao biti presedan u svijetu kriptovaluta s ciljem da na ovaj način generiraju kriptovalute i eventualnu zaradu.

Izvor: Cointelegraph

Slična vijest: Kraken zatvara sjedište u San Franciscu!