Arizona: Predstavljen zakon kojim bi Bitcoin postao legalna valuta

Jan 28, 2022

Senatorka Wendy Rogers predstavila je nacrt zakona kojim se predlaže da Bitcoin postane zakonsko sredstvo plaćanja u američkoj državi Arizona.

Photo: pexels

Predlog zakona nastoji da se Bitcoin doda na listu instrumenata koji se smatraju zakonitim sredstvom plaćanja u Arizoni i da ova peer-to-peer digitalna valuta omogućuje građanima da plaćaju dugove, račune, poreze, i ostalo sa BTC-om.

Ako se usvoji, sve finansijske transakcije koje se trenutno obavljaju u američkim dolarima bi najverovatnije mogle da se obavljaju u BTC-u u ovoj državi, uključujući plaćanja i isplate. Građani bi mogli da odluče da primaju svoje plate direktno u Bitcoin-u, a kompanije bi imale potpunu slobodu u pogledu toga kako i kada mogu da koriste Bitcoin.

Photo: Arizona Legislature

Na predlogu zakona piše „Bitcoin“ isključivo, a ne kriptovalute uopšte, i ne pominje nijednu drugu digitalnu valutu.

Arizona bi mogla postati prva američka država koja je priznala Bitcoin kao zakonsko sredstvo plaćanja ako zakon bude odobren.

El Salvador je u septembru 2021. postao prva zemlja na svijetu koja je Bitcoin učinila legalnom valutom nakon što je predsjednik Nayib Bukele predstavio zakon kojim se BTC izjednačio sa dolarom.

Slična vijest: FED SASTANAK: KAMATNE STOPE, ZA SADA, OSTAJU ISTE

Izvor: Bitcoin Magazine