Bahrein testira Bitcoin kao platno sredstvo!

Sep 14, 2022

Središnja banka Bahrein-a (CBB) planira pokrenuti rješenje za obradu i isplatu Bitcoin (BTC) plaćanja u partnerstvu s BTC procesorom plaćanja OpenNode.

U izjavi za javnost objavljenoj 13. rujna, OpenNode je naveo da je uvođenje Bitcoina kao platnog sredstva vođeno sve većim interesom za digitalnu imovinu diljem Bliskog istoka. Tvrtka je istaknula da će rješenje biti ključno za poticanje gospodarskog rasta uz potporu poduzećima.

Izvor: Geopolitka

  • Središnja banka Bahreina razmatra opciju uvođenja Bitcoina kao platnog sredstva
  • Na ovaj način pogurali bi razvoj ekonomije i gospodarstva

Nakon implementacije, OpenNode je rekao da će rješenje za plaćanje otvoriti prostor za razvoj sličnih proizvoda u budućnosti. Prema Dalal Buhejji iz Odbora za ekonomski razvoj Bahreina, rješenje plaćanja Bitcoinom dio je rastuće digitalne ekonomije u području ove regije.

Doista, Bahrein se nedavno usredotočio na poboljšanje okruženja za tvrtke u kripto prostoru nakon izdavanja Regulatory Sandboxa za razvoj FinTech ekosustava u zemlji za diverzifikaciju digitalne ekonomije.

Izvor: Booking

Dio ovih rješenja omogućuje kripto subjektima provođenje istraživanja u stvarnom vremenu u kontroliranom okruženju, ali pod nadzorom regulatora. Razvoj Bitcoin procesora plaćanja naglašava stalne napore Bahreina da razvije sektor kriptovaluta. U nedavnoj prošlosti, zemlja je također omogućila većem broju poduzeća da uspostave baze u regiji.

Na primjer, u svibnju 2022. CBB je dodijelio licencu kategorije 4 mjenjačnici kriptovaluta Binance, omogućujući platformi da nudi širi raspon usluga korisnicima u zemlji. U to je vrijeme Binance bio prvi pružatelj kripto usluga koji je imao punu licencu kategorije 4 u Bahreinu.

Izvor: Finbold

Ostale vijesti: EL SALVADOR: PRVA GODINA BITCOINA!