Bajden administracija će sljedeće nedelje izdati izvršnu naredbu za kriptovalute

Feb 18, 2022

Izvršna naredba će uputiti vladine agencije da istraže kriptovalute kao pitanje nacionalne bezbjednosti.

Photo: Wikimedia

Izvršna naredba Bajdenove administracije kojom se vladinim agencijama nalaže da istraže regulaciju kriptovaluta očekuje se sljedeće nedelje.

Bajdenova administracija spremna je da nastavi sa istragom o kripto regulaciji.

Sljedeće nedelje, predsjednik Džo Bajden će navodno izdati naredbu kojom se vladinim organima nalaže da proučavaju kriptovalute i digitalnu valutu centralne banke kao pitanje nacionalne bezbjednosti.

Šta znači ova naredba?

Kao dio ove naredbe, Bijela kuća će pozvati Ministarstvo finansija, Stejt department, Ministarstvo pravde i Ministarstvo unutrašnje bezbjednosti da podnesu izvještaje o platnim sistemima i budućim oblicima koje bi novac mogao imati. Pored toga, Savjet za nadzor finansijske stabilnosti će imati zadatak da procijeni efekte koje digitalna sredstva mogu imati na finansijsku stabilnost. Predsjednikova radna grupa je krajem prošle godine već naložila Savjetu da ispita stabelcoin-e.

Treasury, zajedno sa Komisijom za hartije od vrijednosti, raznim bankarskim agencijama i Komisijom za robne fjučerse i trgovinu, biće odgovoran za zaštitu potrošača i investitora u pogledu kriptovaluta.

Takođe se očekuje da će ova naredba zadužiti različite agencije da na međunarodnom nivou koordiniraju standarde digitalne imovine i uputiti nekoliko vladinih tijela da istraže tehničke zahtjeve sistema digitalne valute centralne banke SAD-a.

Slična vijest: FED SASTANAK: KAMATNE STOPE, ZA SADA, OSTAJU ISTE

Izvor: CryptoBriefing