Binance kažnjen sa 3 milijuna dolara!

Jul 21, 2022

Najveća svjetska kripto mjenjačnica Binance, kažnjena je sa 3 milijuna američkih dolara zbog ilegalnih operacija u Nizozemskoj.

Izvor: binance.com

  • Binance je kažnjen sa 3,3 milijuna dolara od strane Centralne banke Nizozemske (DNB)
  • Dnevni promet trgovanja u ovoj državi je bio oko 13,7 milijardi dolara

Nizozemska centralna banka priopćila je kako je kripto mjenjačnica Binance kažnjena. Ovaj kripto div ima veliki broj klijenata u ovoj državi. Ipak, trenutno se suočavaju sa kaznom jer nisu dobili odobrenje od strane regulatora za rad u toj državi.

Binance je kažnjen sa 3,3 milijuna američkih dolara je imao ponudu kriptovaluta, a u tom trenutku nije bio registriran za obavljanje te djelatnosti kod državnih organa. Početkom ovog tjedna Nizozemska centralna banka je objavila da je izrekla kaznu u 4. mjesecu 2022. godine.

Centralna banka navela je da svaka korporacija koja planira pružati kripto usluge obavezna je obaviti registraciju kod njih u skladu sa Zakonom o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma. Nadalje, ova kazna ipak nije drakonska kako se može činiti na prvu, jer je važno istaknuti kako je Binance primio i javno upozorenje još sredinom prošle godine.

Navedena kršenja su se događala u periodu od 5. mjeseca 2020. godine pa sve do kraja 2021. godine. Na kraju ove priče, Binance je regularno podnio zahtjev za registraciju svoje djelatnosti, a taj cjelokupni proces je u toku. Pozitivna vijest za Binance jest ta što će se ukupni iznos kazne smanjiti za 5% zbog procesa regulacije u skladu sa zakonom i transparentnošću poslovanja.

Od strane Binance, dobili smo izjavu kako ne dijele isti pogled na svaki dio odluke, ali da u potpunosti poštuju autoritet i profesionalizam regulatora.

Izvor: CNBC

Ostale vijesti: TERRA LUNA VODEĆA PREMA TRENDU TRGOVANJA!