Binance uvodi sankcije prema Ruskoj Federaciji!

Apr 21, 2022

Binance uvodi sankcije i znatna ograničenja za svoje korisnike u Rusiji.

Izvor: pexels.com

  • Binance usred novih sankcija ograničava usluge u Rusiji
  • Ograničenje se odnosi na trgovanje osoba koje posjeduju više od 10.000 eura

Najveća svjetska kripto mjenjačnica u svijetu Binance, prema volumenu trgovanja, ograničava svoje usluge u Ruskoj Federaciji. Iako Rusija predstavlja jedno od većih i vodećih tržišta kriptovaluta, uslijed najnovijih sankcija Europske Unije prema Moskvi, Binance je usvojio ove odredbe. Europska Unija odobrila je peti paket restriktivnih mjera protiv Ruske Federacije, te je u sklopu toga uključena zabrana pružanja “usluga kripto-imovine visoke vrijednosti Rusiji”.

Izvor: binance.com

Rusija jest jedno od najvećih kripto tržišta, te spada među vodećih pet mjesta ukupno gledajući prema volumenu trgovanja u Binanceu. Aktivnih korisnika iz Ruske Federacije u Binance ima oko 10 milijuna. Vezano za ova ograničenja, spominju se podaci da svega oko 50,000 korisnika drži kriptovalute u vrijednosti koja prelazi 10,000 eura.

Ovo ograničenje se odnosi na ruske državljane, fizičke osobe s prebivalištem u Rusiji, te i na pravne osobe sa sjedištem u Rusiji, uz izuzetak da su računi ruskih državljana i pravnih osoba koje imaju prijavljeno boravište izvan Rusije ostati aktivno i nepromijenjeno.

Pravne i fizičke osobe koje su izravno ograničene sa ovom resktrikcijom, imate će na raspolaganju 90 dana da zatvore svoje pozicije.

Glavni i izvršni direktor Binancea, Chanpeng Zhao, izjavio je:

“Kripto burze poput Binancea moraju poštovati sankcije na sličan način kao i tradicionalne financijske institucije!”

Chanpeng Zhao, Binance CEO

Izvor: Bloomberg

Slična vijest: U IRANU PROPISANE ZATVORSKE KAZNE ZA RUDARENJE KRIPTOVALUTA!