Bitcoin Majami: Strike će integrisati Bitcoin Lightning plaćanja za Shopify

Apr 08, 2022

Strike će integrisati Bitcoin plaćanja preko Lightning mreže za sve Shopify korisnike! Kompanija za digitalna plaćanja takođe radi na tome da omogući Bitcoin transakcije kod trgovaca u prodavnicama širom svijeta.

Photo: pexels

  • Generalni direktor Strike-a Džek Malers detaljno je opisao novo partnerstvo u četvrtak na konferenciji Bitcoin 2022 u Majamiju
  • Tradicionalni platni procesori nisu inovirali više od 50 godina, rekao je Malers

U pokušaju da obnovi industriju obrade plaćanja, za koju je izvršni direktor Strike-a Džek Malers rekao da je ista stagnirala već 55 godina, kompanija je predstavila partnerstvo sa Shopify-om kako bi olakšala Bitcoin u gotovinu plaćanja preko Lightning mreže.

Ova opcija je sada moguća sa dizajnerom odjeće iz Los Anđelesa Vorenom Lotasom, a plan je da se dodaju dodatni trgovci u narednim mjesecima, rekao je Malers na konferenciji Bitcoin 2022 u Majamiju.

Stripe radi na tome da uz online plaćanja omogući i Bitcoin transakcije u fizičkim prodavnicama, i tako olakša primanje Bitcoin-a kao načina plaćanja mnogim trgovcima. Ova opcija će biti moguća u partnerstvu sa alternativnim platnim servisom Blackhawk, i funkcionisaće na NFC principu.

Malers je takođe radio sa američkim političarima, uključujući senatorku Sintiju Lumis, R-Vio., da bi „ovo uradio“.

Ideja je da se uvede lično plaćanje Bitcoin-ima kod brojnih trgovaca, uključujući Chipotle, Whole Foods i Walmart.

Još uvek nema riječi o tome da li su se kompanije odlučile za ovaj predlog – ili bilo kakve reakcije od strane starijih platnih procesora koji se oslanjaju na naknade za prenos novca. Strike-ove transakcije, koje se odmah izmiruju, smanjuju treća lica i kompanije sa pet na dva: kupca i prodavca.

Izvor: Blockworks

Slična vijest: KAKO IZGUBITI MILION DOLARA U NEKOLIKO SEKUNDI, PREKO NFT-A?