Bitcoin ponovo iznad $40k! Šta će biti dalje?

Feb 04, 2022

Bitcoin (BTC) je u petak skočio na dvonedeljni maksimum pošto su kripto trgovci postali sigurniji da se tržište stabilizovalo nakon nedavnog pada, a neki analitičari su označili mogućnost ,,short squeeza”.

Photo: pexels

Cijena Bitcoin-a je porasla za 8,9% u posljednja 24 sata na oko 40.219 dolara, prešavši ključni psihološki prag od 40.000 dolara po prvi put od 22. januara. Najpoznatija kriptovaluta i dalje je daleko od svog rekordnog maksimuma od oko 69.000 dolara dostignutog u decembru.

„Nekoliko napada na negativnu stranu više nije bilo uspešno jer je rizik uklonjen“, rekao je Daniel Kukan, uspješni trgovac u Crypto Finance AG.

Kukan je rekao da je njegov sledeći target za cijenu na gore oko 42.000 do 43.000 dolara. On vidi podršku tržišta na 33.000 dolara – ili 28.000 dolara u najgorem slučaju, „što nismo dotakli”.

Na dnevnoj bazi, Bitcoin je probio vrh svog nedeljnog raspona, nakon što je zadržao podršku iznad zone od 35.000 do 37.000 dolara.

Prijava radnih mjesta u SAD-u

Bitcoin je nakratko pao nakon što je američko Ministarstvo rada prijavilo neočekivano snažan rast broja radnih mjesta u januaru, zajedno sa velikim revizijama naviše u odnosu na brojke koje su ranije objavljene za 2021.

Teoretski, takav izvještaj bi bio negativan za Bitcoin, jer bi Federalne rezerve možda morale da krenu agresivnije u povećanju kamatnih stopa kako bi spriječile pregrijevanje tržišta rada. Generalno, cijena BTC-a negativno odgovara na strožu monetarnu politiku.

Edward Moya, tržišni analitičar u deviznoj brokerskoj kući Oanda, primijetio je da je „Bitcoin uspio da se stabilizuje uprkos rastućim inflatornim pritiscima koji nastavljaju da guraju globalne prinose obveznica na više“.

Slična vijest: BITCOIN PAO ISPOD $39K, NAJNIŽE U POSLJEDNJIH ŠEST MJESECI

Izvor: CoinDesk