Bitcoin vrednovan kao 2013. godine!

Jul 09, 2022

Jurrien Timmer, vodeća osoba Global Macro korporacije, koja rukovodi imovinom Fidelity Inevstmentsa, nazvala je cijenu Bitcoina od 20,000$ jeftinom, uspoređujući je sa davnom 2013. godinom.

  • Trenutna cijena Bitcoina se uspoređuje sa cijenom ove kriptovalute kao u period 2013. godine
  • Prema Jurrien Timmeru ovo je vrlo jeftina kupovina

Neki ljudi su mišljenja da trenutna cijena Bitcoina predstavlja veliku priliku za jeftinom kupovinom. Unatoč zabrinutosti oko stanja na tržištu, postoji vjerovatnost da će cijene još i dalje padati ove godine, što ipak unatoč tome predstavlja povoljnu priliku za kupovinom.

Ovaj analitičar tvrdi da cijena Bitcoina nije bila ovako povoljna kao davne 2013. godine, kada se cijena kretala oko 1,130 američkih dolara po jednom Bitcoinu. Ovdje je posebno naglašen parametar rizika naspram zarade.

Timmer je dalje naveo da sve dok cijena se ne vrati na razinu od 2020 godine, da je kupovina Bitcoina izrazito povoljna.

Izvor: Twitter

Zanimljivo je istaknuti kako je napisao da ako je Bitcoin jeftin da je onda Ethereum još jeftinij. Ako je Ethereum na mjestu gdje je Bitcoin bio prije četiri godine, onda primjenom analogije dolazimo do zaključka da je Ethereum trenutno vrlo blizu svom dnu, izjavio je Timmer.

James Lavish, iskusni fond menadžer i makroekonomist, došao je do zaključka da je trenutni omjer risk/reward u omjeru 25 naprema 1 za stranu nagrade.

Izvor: Twitter

U trenutku pisanja, cijena Bitcoina se kretala oko 21,500 američkih dolara što je rast od 10% od najniže tjedne cijene.

Izvor: Coinnounce

Slične vijesti: REDDIT JE POČEO PRODAJU NFT AVATARA!