BlackRock je kreirao blockchain ETF!

Apr 29, 2022

Financijska tvrtka BlackRock odlučila je izdati zaseban ETF usmjeren prema blockchain korporacijama.

Izvor: CoinDesk

  • BlackRock je kreirao ETF koji prati kripto i blockchain korporacije
  • Vrijednost imovine kojom rukovode u ovom ETF-u je 4.7 milijuna $
  • Najveći udio čini Coinbase (COIN)

BlackRock je jedna od najutjecajnijih svjetskih financijskih korporacija sa 10 bilijuna (10 trillion) američkih dolara imovine. To predstavlja više od bruto domaćeg proizvoda od svake države na svijetu osim od Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

BlackRock korporacija djeluje globalno sa 70 ureda u više od 30 država u svijetu.

Ovih dana izdali su ETF koji je orijentiran prema blockchain tehnologiji, na način da omogućavaju svojim klijentima veću izloženost korporacijama koje su okrenute prema blockchainu i kriptovalutama.

Izvor: Twitter

Definicija ETF-a je vrlo jednostavna. Predstavlja skraćenicu od exchange-traded fund, što je zapravo investicijski fond čijim se dionicama trguje na burzi. Može pratiti određeni burzovni indeks kao što je S&P 500 indeks, ali isto tako može pratiti dionce određenog sektora ili određene robe. Jedna od glavnih karakteristika je da ETF sadrži znatan broj dionica, te je na taj način diverzificiran.

Izvor: https://www.visualcapitalist.com/

ETF u vrijednosti od 4.7 milijuna američkih dolara neće sadržavati izravno kriptovalute ili digitalno imovinu, nego će pratiti dionice međunarodnih korporacija koje su uključene u kripto i blockchain industriju.

ETF se sastoji od 41 odvojne korporacije, a najveći udio od 11.45% čini Coinbase kripto mjenjačnica. Nakon njih u udjelu od 11.19% dolazi Maraathon Digital Holdings, Bitcoin rudarska korporacija.

Ovo je samo dokaz koliko je zapravo BlackRock “bullish” prema kripto industriji.

Izvor: Cointelegraph

Slične vijesti: KRAKEN DOBIO DOZVOLU TRGOVANJA U EMIRATIMA!