Blockchain tehnologija uključena u proizvodnju dijamanata!

May 06, 2022

De Beers korporacija pokrenula je blockchain platformu za praćenje i nadziranje proizvodnje dijamanata.

Izvor: pexells.com

  • Blockchain će biti uključen u nadzor i proizvodnju dijamanta
  • Blockchain tehnologija već igra značajnu ulogu u logistici industrije dijamanata

Međunarodna korporacija za rudarenje dijamantima De Beers je pokrenula vlasničku blockchain platformu za upravljanje i rukovođenje proizvodnjom i distrubucijom dijamanta.

Izvor: Twitter

Navedena korporacija je već duže vrijeme radila na blockchain tehnologiji za praćenje i upravljanje rudarenja dijamanata. Također, cilj je nadzirati proizvodnju i distribuciju na globalnoj razini. Tracr platforma je prvi put lansirana i testirana još u 2018. godini.

Tracr će biti u mogućnosti bilježiti milijun dijamanata po tjednu na platformi, što će biti veliko unapređenje naspram centraliziranih platformi koje je uglavnom bile kritizirane zbog malog volumena.

Osim toga, povećat će se razina privatnosti i sigurnosti što je i jedna od karakteristika blockchain tehnologije i kriptografije.

Nadodajemo zanimljivost da je Južnoafrička Republika bila jedina država u svijetu koja je povećala proizvodnju dijamanata u 2020. godini, prema AWDC and Bain izvješću, dok su Botswana, Angola i Demokratska Republika Kongo ipak u blagom padu.

Izvor: Cointelegraph

Ostale vijesti: GUCCI PRIHVATIO KRIPTOVALUTE KAO SREDSTVO PLAĆANJA!