Bored Ape značajno izgubio na vrijednosti!

Aug 20, 2022

Cijena za Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT kolekciju pala je na najniže razine od početka ove godine, shodno padu cijene svih kolekcija NFT-a i općenito pada tržišta kriptovaluta, te ulaska u bear market.

Izvor: https://decrypt.co/

  • Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT kolekcija je na najnižim cijenama od početka ove godine
  • Općenito sve NFT kolekcije su u padu, iz razloga što prate pad tržišta kriptovaluta

Pri cijeni od 65,68 ETH-a, najniža cijena NFT-ova Bored Ape Yacht Cluba pala je na razine koje nisu viđene od 2. 1. 2022. Prema podacima iz CoinGecka, bila je u silaznom trendu otkako je 1. svibnja dosegla najvišu vrijednost svih vremena od 153,7 ETH .

BAYC ostaje najveća kolekcija NFT-a po tržišnoj kapitalizaciji, sa 656 800 ETH što predstavlja razinu malo iznad svog najbližeg rivala, CryptoPunksa, s ukupnom tržišnom kapitalizacijom od 655 000 ETH i najnižom cijenom od 65,5 ETH.

Međutim, nisu sve vijesti negativne za vlasnike Bored Apea. Fluktuirajuća cijena Ethereuma znači da je u dolarima, BAYC donja cijena danas oko 107.000 USD; znatno niže nego na početku godine, kada je iznosilo nešto manje od 256.000 USD, ali više od najniže razine od nešto ispod 87.000 USD, zabilježene u lipnju.

Nadalje ističući, Bored Apes stečeni korištenjem zajmova na peer-to-peer servisu za posuđivanje BenDAO mogli bi se suočiti s likvidacijom zbog naglog pada najniže cijene kolekcije.

BenDAO, koji korisnicima omogućuje posuđivanje ETH-a u zamjenu za NFT-ove, korisnicima omogućuje uzimanje zajmova do 40% najniže cijene NFT-a. Ako najniža cijena NFT-a padne do točke u kojoj je donja granica zajma podržanog NFT-om ispod 1, NFT se stavlja na 48-satnu dražbu i prodaje najboljem ponuditelju ako se zajam ne otplati.

Trenutačno postoje 72 NFT-a Bored Ape Yacht Cluba na platformi u “opasnoj zoni”, definiranoj od strane NFT trgovca Cirrusa, koji je objavio vijest o potencijalnim likvidacijama, kao faktor zdravlja ispod 1,2 gdje su u opasnosti od pada donje cijene koji pokreće likvidaciju.

Izvor: Twitter

Nakon kolapsa Terrinog algoritamskog stablecoina UST u 5. mjesecu i podnošenja stečaja hedge fonda Three Arrows Capital i kripto zajmodavca Celsius Network u 6. mjesecu, Ethereum je izgubio 43% svoje vrijednosti.

Donja cijena BAYC-a je u skladu s tim pala za 36%, sa 116 ETH na 65,5 ETH tijekom istog razdoblja od svibnja do lipnja.