Brandovi poput Nike-a i Gucci-a, ostvarili su 260M $ od NFT prodaja!

Aug 24, 2022

Veliki interes oko nezamjenjivih tokena (NFT-a) omogućio je nekim od najpoznatijih svjetskih brendova poput Nike-a, Gucci-a ostvarivanje milijune dolara dodatnog prihoda, naglašavajući masovnu potrošačku privlačnost digitalnih kolekcionarskih predmeta.

Izvor: https://www.sayasouthex.com/nike-shop-vietnam

  • Najveći svjetskih brendovi zaradili su 260 miliona dolara od prodaje NFT-a
  • Ovdje spadaju Nike, Gucci, Dolce & Gabbana, Adidas i Tiffany

Vodeći brendovi, poput Nike-a, Gucci-a, Dolce & Gabbana, Adidas-a i Tiffany-a, ostvarili su ukupnu prodaju od 260 miliona dolara od NFT-a, prema podacima prikupljenih od strane Dune Analytics-a koje je prvi objavio NFTGators. Nikeovi NFT-ovi su prikupili 185,3 miliona dolara prihoda, a obim na sekundarnim tržištima se približava 1,3 milijarde dolara.

Dolce & Gabbana je ostvarila 25,6 milijuna dolara prihoda od NFT-a. Tiffany, koji je tek nedavno lansirao svoj NFT token koji omogućava vlasnicima CryptoPunk-a da kupuju prilagođene privjeske, prikupio je 12,6 milijuna dolara u prodaji vezanoj za NFT. Ukupni NFT prihod za Gucci i Adidas iznosio je 11,6 milijuna dolara i 10,9 milijuna dolara.

Izvor: Twitter

NFT-ovi su dobili na značaju u pažnji početkom 2021. godine, prvenstveno sa kolekcijama poput Bored Ape Yacht Club i CryptoPunks koji su ostvarili milijarde u live prodaji. Veliki skok oko digitalnih kolekcionarskih predmeta na kraju je privukao pažnju velikih brendova, koji su počeli pročavati i analizirati tehnologiju kako bi se bolje povezali sa svojim kupcima. Iako je ludnica za NFT-om lagano opala posljednjih mjeseci za vrijeme ovog bear tržišta očekuje se da će utjecaj nove tehnologije ostaviti trajan trag. Kompanije kao što su Nike i Addidas planiraju da svoje NFT ambicije prenesu u Metaverse – potezi kreirani da prošire sveprisutnost brendova u virtuelnim svjetovima.

Izvor: Cointelegraph

Slične vijesti: DOBAR POSAO MONERA!