Broj DOGE milijunaša opao za 43%!

May 27, 2022

Broj kripto milijunaša koji su stekli svoje milijunte iznose putem DOGE-a je opao za 43% u 2022. godini.

Izvor: CryptoPotato

  • U 2022. godini broj DOGE milijunaša je opao za čak 43%
  • Za prvi dan 2022. godine imali smo 1,341 DOGE milijnaša, a danas ih imamo 646

Porast meme coina sigurno je uzrokovan Dogecoinom. Ova mogli bi smo reći i kontroverzna kriptovaluta stvorila je mnogobrojne kripto milijunaše. Ono što je mnoge iznenadilo je upravo brzina rasta ove kriptovalute i broj novostalih milijunaša zahvaljući ulaganju u Dogecoin.

Unatoč porastu DeFi imovine, broj kripto milijunaša u 2022. godine je opao. Zasigurno da je jedan od glavnih razloga rasprodaja, ali i ovaj pad na tržištu kriptovaluta.

Prema web alatu, Finbold, uspjeli smo doći do podataka da je 1.1.2022. godine bilo 1,341 DOGE milijunaš, dok danas, 27.5.2022. godine imamo 646 Dogecoin milijunaša.

Na fotografiji ispod možemo provjeriti i raspored Dogecoina prema kripto adresama.

Izvor: BitInfoCharts

U ovom periodu, tržište kriptovaluta se suočava sa dosta brzim padom i pritiskom, te kao i većina kriptovalute i Dogecoin nije ostao imun na to. Pad Bitcoina ispod 30.000$ povuklo je i većinu drugih kriptovaluta u debeli minus.

Prema suosnivaču Dogecoina, Billy Markusu, mnogim kripto ulagačima nedostaje znanja o tržištu općenito. Prema njegovim objavama na društvenoj mreži Twitter početkom ovog mjeseca, istaknuo je da oko 70% ljudi u kripto nemaju apsolutno nikakvog znanja oko razumijevanja kripto fundamenata.

Jedan od glavnih razloga koje navodimo koji su utjecala na ovakav rast i pojavu DOGE milijunaša jest Elon Musk i njegov utjecaj na Dogecoin.

Što se tiče zemlja gdje je Dogecoin najpopularniji, prema podacima Google Trendsa, prvo mjesto zauzimaju očekivano Sjedinjene Američke Države.

Izvor: Finbold

Slične vijesti: U BRAZILU MOŽETE KUPOVATI NEKRETNINE KRIPTOVALUTAMA!