Broj zaposlenih u blockchainu raste za 80% iz godine u godinu!

Aug 12, 2022

S obzirom na rastući interes za blockchain i kriptovalute, došlo je do povećanja broja ljudi koji su pronašli zaposlenje u ovom tehnološkom sektoru u nastajanju.

Izvor: https://finbold.com/

  • Iz godine u godinu raste broj zaposlenih u blockchain industriji
  • Riječ je o povećanju za 80% iz godine u godinu

Konkretno, broj pojedinaca koji rade u blockchain industriji porastao je za 76% na godišnjoj razini od lipnja 2022., što je utvrđeno analitičkih podacima koje su proveli korisnici platforme LinkedIn i burze kriptovaluta, što je objavljeno 10. kolovoza.

Prema podacima, Sjedinjene Države, Indija i Kina su prve tri zemlje u svijetu kada je riječ o dostupnosti talentiranih radnika u blockchain industriji. Indija je nacija s najbrže rastućom skupinom talenata za blockchain u cijelom svijetu, sa stopom rasta od 122%. Nakon toga slijedi Kanada sa stopom rasta od 106%, a na trećem mjestu je Singapur sa 92%.

Izvor: https://finbold.com/

Među 10 zemalja s najvećom potražnjom za talentima za blockchain, Španjolska je imala najveću stopu rasta, 609%, u smislu broja oglasa za posao povezanih s tehnologijom blockchaina. Sa stopom rasta od 560% bila je Kanada, dok je Indija u top 3 sa 145%.

Izvor: https://finbold.com/

Prema nalazima, financijski sektor ima najveći broj pojedinaca koji rade u blockchain industriji, što čini 19% od ukupnog broja.

Sljedeći po važnosti je broj zaposlenih talenata iz inženjerskog sektpra, koji čini 16% ukupnog broja. Talent u poslovnom razvoju, informatičkoj tehnologiji i prodaji zaokružuje popis prvih pet s odgovarajućim iznosima od 6%.

Prema zaključku istraživanja, postoji značajan jaz u potrebi za tehničkim vještinama.

Izvor: Finbold

Ostale vijesti: BLACKROCK IZBACIO BITCOIN PRIVATE TRUST!