Buterin očekuje prijelaz Zcash-a i DogeCoin-a na proof of stake!

Sep 24, 2022

Suosnivač Ethereuma (ETH) Vitalik Buterin očekuje prijelaz još dvije kriptovalute na proof of stake algoritam, a riječ je o Zcash-u i DogeCoin-u.

Izvor: http://business-magazine.ba/

  • Vitalik Buterin očekuje prijelaz drugih kriptovaluta na proof of stake algoritam
  • Izdvojio je Zcash i DogeCoin kao prve koje bi to mogle učiniti

Zcash i Dogecoin vjerojatno će slijediti korake Ethereuma i na kraju prijeći na proof of stake nakon što model konsenzusa postane kvalitetan, rekao je Buterin na ovogodišnjem Mainnet blockchain događaju.

“Rekao bih da sa sazrijevanjem Proof of Stake-a, očekujem povećanje legitimnosti ovog algoritma. Nadam se da će Zcash prijeći i nadam se da će Dogecoin uskoro prijeći na Proof of Stakle”, rekao je Buterin u petak.

Petnaesti devetog Ethereum je prošao kroz “The Merge”, dugo očekivanu nadogradnju koji je svoj mehanizam konsenzusa zamijenio s proof of stake algoritmom, nakon godina istraživanja i razvoja. Prema Zakladi Ethereum, prijelaz na proof-of-stake rezultirao je padom potrošnje energije od 99,9%, za što se očekuje da će dramatično smanjiti ugljični utjecaj blockchaina.

U skladu s Buterinovim očekivanjima, timovi koji stoje iza Zcasha i Dogecoina već su izrazili interes za prelazak na proof of stake u zasebnim objavama.

Sredinom 2021. Electric Coin Company, razvojna tvrtka koja stoji iza Zcasha, napisala je post na blogu u kojem je detaljno opisala svoj pristup i sljedeće korake prema implementaciji PoS-a. Dogecoin je iznio sličnu ideju. Ipak, konsenzusno prebacivanje blockchaina lakše je reći nego učiniti i zahtijeva nijansiranu raspravu među članovima zajednice o tome kako promjena može utjecati na mrežu.

I Dogecoin i Zcash nalaze se među 10 najboljih kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji koje koriste način rada s metodom proof of work, prema podacima CoinGecko. Iako je Dogecoin meme coin, a Zcash imovina usmjerena na privatnost, zajednička značajka ova dva je njihova upotreba specijaliziranog hardvera za rudarenje koji zahtijeva veliku potrošnju energije za obradu novih blokova.

S druge strane, proof of stake koristi validatore koji ulažu imovinu na mreži kako bi potvrdili svoje pošteno ponašanje u provjeri blokova. S tim se smanjuje potreba za trošenjem električne energije i hardvera.

Izvor: The Block

Ostale vijesti: MICROSTRATEGY DODAO 301 BITCOIN!