Čak 40 % više kupovina kriptovaluta unatoč volatilnosti!

Aug 05, 2022

Nedavna istraživanja su pokazala da čak 40 % američkih ulagača kupuje više kriptovalute unatoč ovom volatinom periodu u cijenama digitalne imovine.

Izvor: finbold.com

  • Čak 40 % više kupovina kriptoimovine su obavili američkih ulagači, unatoč ovim volatilnostima pri cijeni
  • Nije samo porast kod kriptovaluta, nego i kod drugih oblika imovina

Dok se tržište kriptovaluta i dalje mijenja između medvjeđih i bikovskih trendova, čini se da njegova volatilnost nije odbila mnoge ulagače u Sjedinjenim Državama koji nastavljaju kupovati digitalnu imovinu.

Novo istraživanje pokazuje da 39% američkih ulagača kupuje još više kripto, dok traže nove načine ulaganja i očuvanja svog bogatstva dok financijska situacija postaje sve nejasnija, prema istraživanju The Balancea objavljenom 4. kolovoza.

Izvor: The Balance

Uz to, 41% sudionika ankete reklo je da ulaže više u dionice pod utjecajem tržišne nesigurnosti, dok oko trećina njih ulaže više u fondove kojima se trguje na burzi (ETF) i indeksne fondove.

Istodobno, 34% ulagača izjavilo je da u ovom trenutku nema promjena u njihovim navikama ulaganja. Nešto više od četvrtine ispitanih investitora priznalo je da ulaže manje. Točnije, gotovo 20% ulagača reklo je da ulažu manje u kripto u anketi.

U smislu generacijskih razlika, kripto ulaganja u vremenima nesigurnosti popularnija su među mlađom publikom. Skoro polovica ulagača “milenijalaca” i generacije Z (u dobi od 41 godine i mlađih) rekla je da preferiraju kripto za razliku od nešto manje od trećine ulagača generacije X ili starijih.

Internetska anketa koju su sami proveli provodila se između 30. lipnja i 9. srpnja 2022., a obuhvatila je 1200 Amerikanaca starijih od 18 godina koji barem djelomično upravljaju vlastitim financijama.

U međuvremenu, drugo istraživanje, proučavajući učinak spominjanja kriptovaluta u profilima aplikacija za upoznavanje, pokazalo je da se kripto ulagači percipiraju kao “privlačniji i inteligentniji” od neulagača u tom prostoru, izvijestio je Finbold krajem srpnja.

Izvor: Finbold

Ostale vijesti: REVOLUT NUDI KRIPTOVALUTE I U SINGAPURU!