Cardano NFT prodaje dostigle 27 milijuna $!

May 20, 2022

Prodaje NFT umjetnina od strane Cardano projekta dosegle su iznos od 27 milijuna američkih dolara u prošlom mjesecu ove godine.

Izvor: www.capital.com

  • Cardano dostigao prodaje NFT u iznosu 27 milijuna američkih dolara
  • Čak 937 projekata se napravljeno na Cardano blockchainu

Prodaja NFT-a od strane Cardana ubrzano raste. Prošli mjesec su dostigli razinu od 27 milijuna američkih dolara. Prema Opencnft-u, koji dijeli informacije o najnovijim vijestima sa NFT tržišta, više od 182,000 umjetnina je bilo prodano u posljednjih 30 dana gdje “Chilledkongs” kolekcija drži oko 11.58% ukupnog volumena trgovanja.

Izvor: Twitter

Prema daljnjim inforacijama, oko 937 projekata je sagrađeno na Cardano blockchain mreži dok ukupan broj NFT projekata iznosi 5,549, te je u stalnom rastu. Porast broja NFT projekata vežemo i uz razvoj Cardano mreže.

Kriptovaluta Cardano je proof-of-stake blockchain koji koristi mrežne validatore za procesuiranje transakcija i održavanje mreže. Osnovan je 2015. godine, a pokrenut je 2017. godine kao alternativa Ethereumu. Trenutna market kapitalizacija iznosi oko 18 milijardi američkih dolara, te se nalaze na 8 mjestu prema tržišnoj kapitalizaciji.

Cijena kriptovalute Cardano, pala je na vrlo niskih 0,39$ za vrijeme rasprodaje u svijetu kritpovaluta. Ipak, Cardano se opravio i dosegao je brzo vrijednost od 0,613$. Trenutno se nalaze u konsolidaciji u pokušaje rasta. U ovom trenutku nalaze se na cijeni od oko 0,50$ prema Coinmarketcapu.

Osnivač i glavni izvršni direktor Cardana, Charles Hoskinson nedavno je izjavio da se kriptovalute nalaze pri početku bear marketa, kada je iznosio činjenice oko pada cijene ADA tokena. Unatoč tome, ADA bi i dalje mogla imate poteškoća unatoč širenju i povećanju njihove zajednice.

ADA je ipak podbacila u ovoj godini, nakon što je u 2021. godini dosegla velike razine, ali trenutno se nalazi za više od 80% od svoje najviše cijene, neto prije objave pametnih ugovora. Ostaje nam da vidimo da li se nalazimo zaista pri početku novog bear marketa.

Izvor: uToday

Slične vijesti: PORTUGAL GUBI STATUS KRIPTO “POREZNE OAZE”!