Cardano odgodio Vasil Hardfork za par tjedana!

Jul 29, 2022

Dugoočekivani upgrade Cardano mreže, Vasil, odgođen je za par tjedana. Kao razlog navodi se da je ova odgoda osiguranje da svi potencijalni problemi budu uspješno riješeni.

Izvor: https://cryptobriefing.com/

  • Cardano upgrade za Vasil fazu odgođen je još za neko vrijeme
  • Navodi se da se žele osigurati od potencijalnih problema prilikom izbacivanja ovog upgradea

Tehnički menadžer Cardana, Kevin Hammon rekao je da će upgrade odgoditi za par tjedana prije nego što Vasil nadogradnja bude live. Nadogradnja na Vasil je za sada najkompleksnija nadogradnja, koja bi trebala prije svega povećati skalabilnost mreže. Inicijalno, lansiranje je trebalo biti 29.6., što je već par puta bilo odgađano.

Program menadžer Cardano core tehnologije, Javier Franco, rekao je da je prioritet osigurati da stvari funkcioniraju ispravno, pa makar to značilo i produljivanje faze lansiranja ovog upgradea.

Kevin Hammon, kao tehnički direktor Cardana, izjavio je u četvrtak za vrijeme intervjua, da će se ipak dugo očekivana nadogradnja Cardana odgoditi da se završi potpuno testiranje i omogući kvalitetan proces. Dodao je da ovo može potrajati par tjedana. Ova nadogradnja bi trebala značajno povećati mogućnosti skalabilnosti Cardano mreže. Kako je ovo do sada najkompleksnija nadogradnja, osim složenosti sa tehničke strane samog koda, ova nadogradnja zahtjeva značajnu kordinaciju između stakeholdera ekosistema da se omogući glatka tranzicija.

Cardano je trenutno osma najveća kriptovaluta, sa tržišnom kapitalizacijom od 17,5 milijardi američkih dolara. Iako se smatraju jednom od najstarijih Layer 1 smart contract mreža, nisu uspjeli do sada razviti DeFi ekosistem za razliku od drugih konkurenata.

Cardanov token ADA, nije bio pogođen sa odgodom Vasil nadogradnje, a trenutno se cijena ADE kreće pri 0,52$, što je skok od oko 5% u današnjem danu.

Izvor: Cryptobriefing

Ostale vijesti: HOĆE LI CARDANO BITI IZLISTAN NA ROBINHOOD-U?