Cardano Vasil nadogradnja je live!

Sep 25, 2022

Dugoočekivani upgrade Cardano mreže, nazvan Vasil, finaliziran je. Na ovaj način Cardano je napravio još jedan korak naprijed slijedeći svoj Roadmap.

Izvor: https://academy.bit2me.com/

  • Nakon mjeseci rada, Cardanov Vasil upgrade je live
  • Vasil nam donosi eru značajne nadogradnje u performansama i kapacitetu mreže

Već tjedan dana nakon prelaska Ethereuma na Proof-of-Stake, Cardano (ADA) je odgovorio svojim kritičarima dugo isčekivanom Vasil nadogradnjom kojim nastoji privući više projekata na svoju mrežu s poboljšanim značajkama.

U četvrtak je Cardanova Vasil nadogradnja počela raditi dok je zajednica sa uzbuđenjem gledala ovaj događaj. Ovo je bio prvi veliki tehnološki napredak tvrtke Cardano otkako su omogućili funkcionalnost pametnih ugovora 2021. godine.

Input Output Hong Kong (IOHK) pozdravio je uspjeh “hardforka” kao onog koji je dizajniran za poboljšanje funkcionalnosti mreže. Vasilov hard fork jedinstven je za mrežu jer, za razliku od drugih mreža koje ili ponovno pokreću lanac ili prekidaju rad trenutnog protokola, Vasil koristi Cardano Hard Fork Combinator (HFC) tehnologiju koja osigurava da se “koriste nova pravila i povijest prethodnih blokova koji su u potpunosti sačuvani.”

Ostala poboljšanja koja proizlaze iz nadogradnje uključuju bolju sposobnost pametnog ugovora i smanjene troškova izvršenja i veličine transakcija. Nadogradnja je nazvana po Vasilu St. Dabovu, bivšem glavnom savjetniku za blokčein u Quanterallu i entuzijastu za Cardano do njegove smrti u prosincu 2021.

Ethereum je odbacio Proof-of-Work (PoW), te smanjio svoju potrošnju energije za impresivnih 99% i pokušao je obuzdati svoje vrtoglave transakcijske naknade. Promjena je hrabar pokušaj da se malo distancira između njega i drugih konkurentskih lanaca blokova kao što su Solana (SOL) i Cardano.

Izvor: Zycrypto

Ostale vijesti: MICROSTRATEGY DODAO 301 BITCOIN!