Cathie Wood je “bullish” prema Bitcoinu!

Apr 10, 2022

Cathie Wood zadržala je svoj “bullish” stav i mišljenje prema Bitcoinu. Uvjerena je da će vrijednost Bitcoina premašiti vrijednost od 1 milijuna dolara.

Photo: pexels

  • Cathie Wood zadržala je “bullish” mišljenje o Bitcoinu!
  • Odredila je target cijenu Bitcoina do 2030.g. na 1 milijun američkih dolara!
  • Bitocin i blockchain je polako ali sigurno na putu pune implementacije!

Cathie Wood, američka investitorica, osnivačica i glavna izvršna direktorica Ark Invest-a, čija je imovina procijenjena na neto iznos od 60 milijardi američkih dolara sudjelovala je na konferenciji u Miamiu ovog tjedna.

Zadržala je optimističan pogled i svoj “bullish” stav prema Bitcoinu, te je naglasila da očekuje da će cijena Bitcoina doseći milijun dolara do 2030. godine.

“Bitcoin je prva globalno privatna i otvorena mreža, koja mijenja monetarni sustav, što je zaista genijalna ideja”.

Cathie Wood

Nadalje, naglasila je da je Bitcoin “sigurna luka” za sve koji se bore sa inflacijom, što je u današnje vrijeme jedan od gorućih problema svjetskih gospodarstava.

Istakunla je zanimljiv podatak da oko 70% investitora u Bitcoin drži svoje pozicije na dugoročne staze, što podrazumijeva duže od šest mjeseci. Bitcoin kao lider među kriptovalutama sa tržišnom kapitalizacijom od 830 milijardi američkih dolara, povećao je svoju likvidnost za čak deset puta.

Međutim, istaknula je kao ulagač da je svjesna volatilnosti cijene Bitcoina, što pripisuje još uvijek novoj tehnologiji blockchaina i korištenja kriptovaluta u svijetu.

Featured Image
Photo: pexels

“Ovo je i jedan od razloga zašto su institucije se držale po strani u vezi adopcije kriptovaluta.”

Cathie Wood

Stanje se je popravilo, ali i dalje nas čeka dugačak put od potpunog prihvaćanja kriptovaluta u svijetu.

“Ono što u ovom trenutku vidimo između Bitcoina i tradicionalnih ulagača jest da su kriptovalute vrlo volatilne, što zapravo i plaši mnoge ulagače. Upravo to predstavlja veliki rizik za uključivanje novih “igrača”, jer je to nova vrsta imovine.”

Cathie Wood

Kratko se je osvrnula i na političku situaciji u Sjednjenim Američkim Državama, te je uočila pozitivnu stvar, da mnogi politički dužnosnici, navodeći ovdje na Jenet Yellen, da su promjenili svoje početne stavove od toga da su smatrali Bitcon pranjem novca, na ipak postepeno prihvaćanje.

Izvor: Yahoo Finance

Slična vijest: BITCOIN MAJAMI: STRIKE ĆE INTEGRISATI BITCOIN LIGHTNING PLAĆANJA ZA SHOPIFY