CEO Binance-a hvali Bidenovo izvješće o digitalnoj imovini!

Sep 17, 2022

Izvršni direktor Binance-a Changpeng Zhao pohvalio je izvješća o digitalnoj imovini koja je objavila Bidenova administracija unatoč slabom prijemu iz nekih kutova kripto industrije.

Izvor: cloudfront.net

  • CEO Binancea pohvalio posao Bidenove vlade
  • Zadovoljan je sa izvješćem o stanju digitalne imovine

Sjajno je vidjeti kako se SAD kreće prema predloženom kripto okviru“, rekao je Zhao u niti na Twitteru. “Učiniti to kako treba pomoći će u zaštiti potrošača, tržišta i potaknuti odgovorne inovacije… američki pristup cijele vlade kripto regulaciji donijet će prijeko potrebnu dosljednost i jasnoću u odnosu na trenutnu šaru državnih zakona i propisa koji upravljaju ovim prostorom.

Izvor: Twitter

Objavljena u petak, izvješća su bila ključni korak u naporima američke vlade da postavi okvir za svoju politiku prema kriptovalutama. Uključivao je pozive Ministarstva financija da se “udvostruči” regulacija, daljnja podrška istraživanju digitalnih valuta središnje banke (CBDC) i akcijski planovi protiv upotrebe digitalne imovine od strane loših aktera.

Zhao je posebno pohvalio fokus na zaštitu potrošača, prijevare i financijski kriminal, rekavši da Binance prihvaća priliku surađivati ​​s regulatorima.

Njegovi komentari dolaze nakon što su skupine industrije kriptovaluta, uključujući Blockchain Association i Crypto Council for Innovation, kritizirale izvješća zbog nedostatka jasnih preporuka za politiku.

Ipak, Zhaovi komentari mogu predstavljati njegov posljednji pokušaj da se dodvori regulatornim dužnosnicima diljem svijeta. Prošli tjedan, tijekom Binance Blockchain Weeka u Parizu, izvršni direktor je pohvalio zakonodavstvo Europske unije o tržištima kripto imovine (MiCA), rekavši da će to postati “globalni regulatorni standard”.

U Europi je mjenjačnica kriptovaluta do sada dobila licence u Francuskoj, Italiji i Španjolskoj unatoč suočavanju s regulatornim preprekama u zemljama poput Ujedinjenog Kraljevstva i Nizozemske.

Izvor: Theblock

Ostale vijesti: NAJPROFITABILNIJI PROOF-OF-WORK ALGORITMI!