CEO Binancea “CZ” vjeruje da će inflacija biti 500%!

Jul 13, 2022

Dok cijelokupno tržište doslovno paničari oko nedavne inflacije u SAD-u, CEO Binancea Changpeng “CZ” Zhao misli da je inflacija nekako “magično niska”. Tako zvani “consumer price index” porastao je za 9,1% naspram istog perioda u prošlog godini u 6. mjesecu, prema podacima analitičara.

Izvor: https://public.bnbstatic.com/

  • Utjecaj inflacije na svjetsko gospodarstvo i imovinu svakog oblika je velik
  • Prema CEO Binancea postoji još veliki prostor za rast inflacije

Cijena Bitcoina je pala ispod 19,000$ par minuta nakon što je američki US Bureau of Labor Statistics objavio podatke o inflaciji. Nasdaq, Dow Jones i S&P 500 su također pali zbog visoke stope inflacije, nešto više nego što su analitičari predviđali.

U svom osvrtu na podatke o inflaciji, CEO Binancea Changpeng Zhao napisao je da 80% američkog dolara koji je u cirkulaciji je bio “isprintan” u posljednje dvije godine.

Prema tom podatku, informacija od stope inflacije od 9,1% je magično niska, izjavio je CZ. Dodao je da on očekuje inflaciju od 500% s obzirom na podatak da je 80% američkog dolara isprintano u tako kratkom vremenskom periodu.

Utjecaj inflacije je vidljiv u svakom dijelu financija i gospodarstva. Ipak, kriptovalute su najviše podbacile su ovoj godini, jer su pale prosječno oko 70% od početka ove godine.

Izvor: Coingape

Ostale vijesti: HAKERI UKRALI PREKO 4.7 MILIJUNA$ SA UNISWAP-A!