CEO Robinhooda istaknuo je Dogecoin kao buduću “valutu interneta”!

Apr 18, 2022

Glavni i izvršni direktor Robinhood-a, Vladimir Tenev, iznio je objavu da bi Dogecoin mogao biti “kriptovaluta interneta”.

Izvor: pexels.com

  • Tenev je postavio mogućnost da Dogecoin bude “valuta Interneta”
  • Ističe neke pozitivne, ali i neke stvari koje se mogu poboljšati kod Dogecoina

CEO Robinhood-a, Vladimir Tenev, prije par dana je objavio na svom Twitter profilu, kako bi Dogecoin (DOGE), mogao postati “buduća valuta Interneta“.

Svojim pratiteljima kojih ima preko 200,000 na Twitter profilu, Vladimir Tenev iznio je objavu gdje je istaknuo korake koji se trebaju dogoditi da bi se Dogecoin kao memecoin transformirao u koristan oblik imovine, kako bi se koristio u svakodnevnim transakcijama i plaćanjima na internetu.

Izvor: Twitter

Tanev je privukao pozornost sa skretanjem pažnje na činjenicu da naknada za transakciju Dogecoina iznosi poprilici oko 0.003$ po transakciji, što je u ovom trenutku dovoljno povoljno da ga svrsta među ekonomičnije kriptovalute.

Ipak, istaknuo je da sam blockchain (vrijeme i veličina) je glavno područje koja zahtjeva znatne nadogradnje i poboljšanja, u namjeri da se ova kriptovaluta implementira u svjetskim razmjerima.

Izvor: Twitter

Dogecoin trenutno ima blok veličine 1-megabyte i 1-minutni blok tajming, što znači da Dogecoin nudi poprilici oko 40 transakcija po sekundi (TPS).

Ako povučemo paralelu, Visa sa svojom transakcijskom mrežom nudi poprilici 65,000 TPS-a, što znači da u usporedbi sa Dogecoinom brža za oko 1,625 puta. To je brojka koju Dogecoin bi trebao dostići da bi parirao Visi.

Tenev je rekao da ta činjenica nije zabrinjavajuća, te da se to može jednostavno rješti da se poveća veličina bloka Dogecoina sa 1MB na 1GB ili eventualno na 10GB.

Objava Teneva izašla je samo nakon tri sata od objave kreatora Dogecoina Jackson Palmera, koja je bila usmjerena na bivšeg CEO-a Dogecoina – Elona Muska, o potencijalnom preuzimanju Twittera.

https://twitter.com/ummjackson/status/1514634090049273859
Izvor: Twitter

Što se tiče cijene Dogecoina, ona se kreće ovih dana u rasponu od 0.12 do 0.15$.

Izvor: Cointelegraph

Slična vijest: Još svega 2 milijuna Bitcoina je ostalo za izrudariti!