CZ: Do Kwon je imao ispravnu ideju, ali je propao u izvršenju

Mar 12, 2023

S obzirom na direktnu umješanost Silicon Valley banke u destabilizaciji USDC stablecoin-a, CZ je okrivio banke, i predstavio ih kao rizik za stablecoine inače.

Photo: Binance

Propast ekosistema Terra (LUNA) poslužilo je kao početak bear marketa 2022. – uzrokujući gubitke u milijardama, šteteći sentiment investitora i pojačavajući regulatornu pažnju nad kriptovalutama.

Međutim, nedavni depegging Circle USD Coin-a naveo je generalnog direktora Binance-a, Changpeng ,,CZ” Zao-a, da izjavi da tradicionalne banke predstavljaju rizik za stablecoine koji su obično vezani 1:1 sa fiat valutama, kao što je američki dolar.

Circle je 11. marta otkrio da Silicon Valley banka (SVB) nije obrađivala njihov zahtijev za povlačenje od 3,3 milijarde dolara. Kripto tržište je odgovorilo na ovo otkriće rasprodajom udijela USDC-a, zbog čega je ovaj stablecoin podržan američkim dolarima izgubio svoj 1:1 peg. S obzirom na direktnu umješanost SVB-a u destabilizaciju USDC cijena, CZ je okrivio banke za povećani rizik kod ovih vrsta kriptovaluta.

Podržavajući sentiment CZ-a, član zajednice je iznio ideju o stablecoinu koji je direktno podržan od strane neke kriptovalute. CZ je odgovorio tako što je istakao nefunkcionalni algoritamski stabelcoin koji je lansirao Do Kwon, rekavši:

Do Kwon je imao ispravnu ideju, ali je u potpunosti propao u izvršenju

CZ

Dok brojne jurisdikcije traže pravne radnje protiv Kwona, ovaj preduzetnik nastavlja da živi u sigurnom utočištu nepoznatom vlastima.

Izvor: CoinTelegraph

Slično: USDC SE POLAKO OPORAVLJA NAKON NEPOTVRDJENIH VIJESTI O RJEŠENJU SILICON VALLEY BANK SITUACIJE