Da li će Ethereum ikada prestići Bitcoin?

Jul 14, 2022

Od predviđanja da će Ethereum u 2030. godini prestići Bitcoin, pa sve do negiranja u potpunosti ovih mogućnosti, zajednica ulagača na Twitteru ponudila je svoja mišljenja oko ove zanimljive teme.

Izvor: cryptonomist.ch

  • Da li će Ethereum ikada cijenovno nadmašiti Bitcoin?
  • Korisnici Twitter društvene mreže izjasnili su se oko ovog pitanja

Dok je Ethereum (ETH) u padu od 40% naspram odnosa prema Bitcoinu, što izaziva zabrinutost odrđenih trejdera, kripto zajednica je putem Twittera podijelila svoja mišljenja i uloge na pitanje mogućnosti da li će platforma za pametne ugovore poput Ethereuma eventualno prestići kralja kripto imovine – Bitcoin.

Cointelegraph je putem društvene mreže Twitter upitao zajednicu kripto ulagača da podijele svoja mišljenja o eventualnom prstizanju Ethereuma u odnosu na Bitocin. Od opcija da bi se to moglo dogoditi u 2030. godini, pa do jednostavnih odbacivanja ovkavih mogućnost, vidjeli smo razne odgovore.

Prema Jesus Cryptu, postoji mogućnost da će ETH prestići BTC u 2030. godini. Nazivajući BTC dinosaurom, korisnik Twittera, WakeNBakeTrades vjeruje da Ethereum može prestići Bitcoin.

Izvor: Twitter

S druge strane, Rahul Singh uvjeren je da se tako što neće dogoditi, istknuvši da je BTC digitalno zlato, dok je ETH ipak na drugom mjestu.

Izvor: Twitter

Izvor: Cointelegraph

Ostale vijesti: KINESKI SUD PROGLASIO PRIMANJE PLAĆE U USDT-U NELEGALNIM!