Dionica Meta potonula nakon financijskih izvješća!

Jul 28, 2022

Dionica tehnološkog diva Meta, nekadašnji Facebook danas je pala za oko 7%, u susret loših financijskih izvješća. U trenutku pisanja ove objave dionica Mete je bila na cijeni od 156$, što je izraženo sa minusom od 7,7% nakon otvaranja Nasdaq burze. Razlog ovakvom padu je lošiji od očekivanog financijskog izvješća za drugi kvartal ove godine.

Izvor: theblock.co

  • Dionicom Mete se trgovalo pri cijeni od 155$
  • Tehnološki div je podbacio u financijskom izvješću, te su ostvarili gubitak od 2,8 milijarde američkih dolara

Dionica Mete je u padu za više od 7% nakon izlaska financijskih izvješća. Nekadašnji Facebook je promašio očekivanja analitičara što je rezultiralo ovim padom.

Izvor: tradingview.com

Russ Mould, investicijski direktor u AJ Bell-u, izjavio je da je današnji pad prikaz gubitka od 34 milijarde američkih dolara u tržišnoj kapitalizaciji. Ovo ukupno gledajući od kraja 2021. godine predstavlja pad, odnosno gubitak od 1,08 trillion dolara na 653 milijarde američkih dolara.

Osim samo negativnog razultata ukupnih financijskih izvješća, gledano prije svega ukupnu zaradu i prihode, Meta je prijavio i gubitak od 2,8 milijardi američkih dolara u svojim metaverse proizvodima i uslugama. Korporacija Marka Zuckerberga je pozicionirala se prema metaverse industriji, međutim ovo će biti sigurno pod povećalom nakon što je Federalna Trgovinska Komisija (Federal Trade Commission) podnijela tužbu protiv Facebooka, navodeći da je ova korporacija pokušala monopolizirati cjelokupnu metaverse industriju.

Izvor: Theblock

Slične vijesti: HOĆE LI CARDANO BITI IZLISTAN NA ROBINHOOD-U?