Disney zapošljava pravnika za NFT i DeFi!

Sep 27, 2022

Tvrtka Walt Disney želi zaposliti pravnika za transakcije kako bi istražio nove tehnološke mogućnosti, uključujući NFT-ove, radeći po “ubrzanoj i agresivnoj vremenskoj liniji“, navodi se u oglasu za posao na LinkedInu.

Izvor: https://disneyconnect.com/

  • Disney zapošljava pravnika specijalistu za NFT-ove i DeFi
  • Na ovaj način žele osigurati pravnu sigurnost u prometu ovom vrstom imovine

U oglasu za posao dodaje se da će zaposlenik “rukovoditi s poslovnim timovima dok planiraju nove globalne tehnološke projekte u nastajanju” u dodatnim segmentima kao što su metaverzum i decentralizirane financije.

Pomoć u provođenju due diligencea za NFT, blockchain, tržište trećih osoba i projekte pružatelja usluga cloud, te pregovaranje i sastavljanje složenih ugovora za te projekte“, dodaje se u oglasu za posao.

Pravnici za transakcije obično pregledavaju ugovore o spajanju i preuzimanju i druge složene poslovne poduhvate.

Post je objavljen na LinkedInu u subotu ujutro. Dana 10. rujna, izvršni direktor Disneyja Bob Chapek rekao je na konvenciji obožavatelja D23 Expo da tvrtka istražuje i razvija planove za metaverzum, izvijestio je Deadline. U lipnju je konglomerat Mickey Mousea zaposlio dugogodišnjeg izvršnog direktora Applea kao potpredsjednika “Next Generation Storytelling Creative Experiences”, a sljedećeg mjeseca premjestio je izvršnog direktora za potrošačka iskustva na mjesto izvršnog potpredsjednika u “Next Generation Storytelling & Iskustva potrošača.”

Prošle je godine izbacio Walt & Mickey “Partners” NFT na VeVe aplikaciji za iOS i Android.

Novi pravnik radit će u pravnom odjelu Walt Disney Company, unutar jedinice za korporativne transakcije, i trebao bi imati najmanje pet godina iskustva u upravljanju i vođenju složenih korporativnih transakcija, po mogućnosti u velikoj multinacionalnoj odvjetničkoj korporaciji s međunarodno priznatom korporativnom praksom.

Izvor: TheBlock

Ostale vijesti: POTRAŽNJA ZA KRIPTOVALUTAMA KAO PLATNIM SREDSTVOM OPADA!