El Salvador: Prva godina Bitcoina!

Sep 11, 2022

El Salvador je ušao u povijest prošle godine kada je usvojio Bitcoin kao zakonsko sredstvo plaćanja. Odluka je dala legitimitet onome što mnogi od nas već dugo znaju – da je Bitcoin tehnologija koja je napravljena za mase. Iako je ova prekretnica bila veliki korak naprijed za zemlju, mnogi su znali da ne može uspjeti bez obrazovanja stanovništva. S populacijom od preko šest milijuna ljudi, rješavanje ovog problema bio bi ogroman pothvat. Zato su napori organizacija kao što su Bitcoin Beach i Mi Primer Bitcoin.

Izvor: https://cryptonomist.ch/

  • Već je prošla godina dana od službenog korištenja Bitcoina kao legalne svjetske valute

Bitcoin je za svakoga. Bitcoin nema granica i ne diskriminira. Uzmimo za primjer Alejandra. Uzimajući svoju mirovinu, Alejandro se našao zabrinut za svoju budućnost. Kao i mnogi drugi, bio je skeptičan prema Bitcoinu, ali ga je zanimalo kako bi ga mogao iskoristiti u svoju korist. Nakon što je pohađao niz predavanja u La Casa del Bitcoin, sada koristi Bitcoin kao alat za ulaganje za štednju za svoju budućnost.

Bitcoin može otvoriti vrata. S novim zakonom, ljudi El Salvadora mogli bi koristiti Bitcoin za plaćanje roba i usluga. lako slati novac prijateljima i rodbini u inozemstvo i konačno postići financijsku slobodu. Uzmite La Casa del Bitcoin — koja pruža besplatne i dostupne mogućnosti učenja o Bitcoinu za povećanje financijske pismenosti. Centar pomaže u pokretanju sljedećeg vala masovnog usvajanja Bitcoina, a istovremeno malim trgovcima i lokalnim tvrtkama pruža alate koji su im potrebni za povezivanje s kupcima.

Izvor: https://investmentmigration.org/

Bitcoin može pomoći zajednicama. U zemljama u razvoju, Bitcoin ima moć premostiti financijski jaz i povezati one koji nemaju bankarske usluge s globalnom ekonomijom. Inicijative kao što je Bitcoin Beach pokazale su svijetu da možem izgraditi održive zajednice koristeći Bitcoin — i što je najvažnije da može funkcionirati. I zato je ono što Built With Bitcoin Foundation (BWB) radi diljem svijeta toliko važno. Gradeći škole i zajednice donacijama Bitcoina, BWB je pokazao kako se Bitcoin može koristiti za društveno dobro. Ranije ove godine, Bitcoin Magazine pomogao je financirati popravke škole i financirati brod na udaljenom otoku u El Salvadoru koji se zove Isla Tasajera. Zahvaljujući Bitcoinu, zajednica može svojoj djeci pružiti bolje obrazovanje i pronaći kreativne načine za izgradnju jače financijske budućnosti.

Izvor: Bitcoinmagazine

Ostale vijesti: POLYGON ZAPOŠLJAVA NOVIH 200 ZAPOSLENIKA!