Elon Musk je ponudio 41.4 milijarde američkih dolara za Twitter!

Apr 14, 2022

Najbogatiji čovjek na svijetu u ovom trenutku, Elon Musk, vlasnik mnogobrojnih korporacija, odlučio je ponuditi 41.4 milijarde dolara za kupovinu Twittera.

Izvor: pexels.com

  • Elon Musk ponudio je 41.4 milijarde američkih dolara za Twitter!
  • Nakon što je prije par dana kupio 9% dionica, ponudio je novac za kupovinu cjelokupnog Twittera!
  • Elon Musk je jedan od najpopularnijih korisnika Twittera.

Elon Musk odlučio je ponuditi 54.2 dolara po dionici Twittera, čija vrijednost u trenutku pisanja ove objave iznosi točno 47 američkih dolara. U toku današnjeg dana dionica je u plusu preko 2%.

Od svoje All-time high cijene od 77 dolara, dionica je sa trenutnom cijenom u minusu 39%.

Izvor: google.com

Twitter je internetska društvena mreža koja je namijenjena za slanje kratkih poruka i novosti, koje su nazvani još i “twetovima”. Osnovan je 2006. godine, sjedište im se nalazi u San Franciscu, te u 2021. godini brojali su oko 7500 zaposlenika.

Od prije par dana, svijetom je odjeknula vijest da je Elon Musk kupio više od 9% dionica Twittera, s čime je postao jedan od najvećih dioničara Twittera. Nakon izlaska te vijesti, dionica Twittera je porasla za nešto više od 25%. U tom trenutku Elon Musk je postao jedan od najvećih dioničara Twittera, te je posjedovao u tom trenutku čak četiri puta više dionica od osnivača Twittera Jacka Dorseyja.

“Odlučio sam ulagati u Twitter jer vjerujem u njegov potencijal da bude platforma za slobodu govora diljem svijeta, a smatram da je sloboda govora društveni imperativ za funkcionalnu demokraciju.”

Elon Musk

Elon Musk je jedan od najpoznatijih poduzetnika u svijetu, a njegova neto vrijednost je procijenjena na 265 milijardi američkih dolara. Osim što je poznat javnosti kao i osnivač Tesle, vlasnik je i SpaceX-a, Neuralink-a i The Boring Company-a.

“Međutim, nakon što sam investirao, shvatio sam da tvrtka u sadašnjoj formi neće ni napredovati ni služiti ovom društvenom imperativu. Twitter mora postati privatna kompanija. On ima ogroman potencijal, a ja ću ga osloboditi!”

Elon Musk

Izvor: pexels.com

Upravo je Elon Musk jedan od najpopularnijih korisnika Twittera, s nešto više od 80 milijuna pratitelja. Protiv njega su bile pokrenute i razne istrage, zbog navodnih manipulacija tržištem. Često njegove objave na Twitteru su imale ogroman utjecaj na cijenu određenih dionica, ali i kriptovaluta. Upravo s takvim objavama je dolazilo do “pumpanja” određenih kriptovaluta.

Izvor: Bloomberg

Slične vijesti: Cathie Wood je bullish prema Bitcoinu!