Elon Musk odustaje od kupovine Twitter-a?

Jul 09, 2022

Elon Musk, otac Dogecoina, jedan od najutjecajnijih ljudi na svijetu, prvenstveno iz oblasti kriptovaluta, prema svemu sudeći se povlači iz kupovine Twittera, koja je procijenjena na 44 milijarde američkih dolara.

  • Elon Musk želi odustati od kupovine Twittera za 44 milijarde američkih dolara
  • Upravni odbor Twittera će razmotriti ovu odluku

Glavni i odgovorni direktor Tesle i osnivač Space X-a Elon Musk namjerava odustati od kupovine društvene stranice Twitter. Svoju namjeru je objavio pismeno putem obavijesti poslane “Securities and Exchange Commission” od strane njegovih odvjetnika. U pismu je istaknuto da je Twitter prekrišio više stavki o čemu su prethodno razgovarali, te da je to dovelo Elona Muska u zabludu.

Konkretno, u pismu je istaknuto da je Twitter neuspješno dostavio podatke i informacije u svezi sa lažnim računima i spam accountima sa navedene platforme.

Upravni odbor Twittera uvjeren je da će se posao do kraja realizirati. Konkretnije, Bret Taylor, uvjeren je da će se posao zaključiti po već navedenim uvjetima.

Izvor: Twitter

Unatoč ovim vijestima, cijena Dogecoina je ostala netaknula, iako je možda bilo i za očekivati negativniju reakciju ovog coina. Kako će završiti cijela ova priča preostaje nam za vidjeti.

Izvor: Ethereumworldnews

Slične vijesti: BITCOIN VREDNOVAN KAO 2013. GODINE!