Elon Musk promijenio sliku na Twitteru i zbunio ulagače!

May 06, 2022

Elon Musk je promijenio sliku profila na svom Twitter računu u kolažnu sliku Bored Ape Yacht Club NFT-a. Ovoje dovelo do raznih reakcija ulagača i tržišta!

Izvor: Reuters

  • Elon Musk je promijenio sliku profila na svom Twitteru što je izazvalo pomutnju
  • Stavio je kolažnu sliku Bored Ape-a
  • Njihovi tokeni su porasli za 20% u tom trenutku
  • Uz to dodao je komentar koji je brzo poništio skok cijene tokena

Nakon nedavne kupovine Twittera, osnivač, te glavni izvršni direktor Tesle, Elon Musk, promijenio je sliku profila na svom Twitter računu. To ne bi vrlo vjerovatno izazvalo tolike reakcije da nije riječ o fotografiji kolaža koji sadrži više Bored Ape NFT-ova.

Izvor: Twitter

Ova reakcija izazvala je dvije različite reakcije i vrlo kratkom periodu.

Prva reakcija i to ona pozitivna se odrazilana cijenu tokena Bored Ape-a. Neki su ovaj čin protumačili kao sugestiju Elona Muska za kupovinom ove vrste NFT-a. Prema Coinmarketcap-u tokeni Bored Ape-a skočili su u cijeni 20%!

Ne dugo nakon toga Elon Musk je nadodao komentar svojoj objavi.

Izvor: Twitter

Upravo ovim komentarom cijena tokena Bored Ape-a pala je, te je dostigla sličnu vrijednost kao i prije skoka cijene. Ovim komentarom Elon Musk je napravio pomutnju jer je sugerirao upravo na temeljnu suprotnost NFT-eva. Naveo je da mu se NFT-evi čine zamijenjivim.

Ova kratka priča brzo je i dobila završnicu.

Naime, Michael Bouhanna, stručnjak za suvremenu umjetnost i suvoditelj digitalne umjetnosti u Sotheby’su, brzo odreagirao. Podijelo je snimku gdje je vidljiva nova slika profila Elona Muska, te ga je prozvao i zamolio da izbriše avatar koji je on kreirao za prodaju na Sotheby’su, sugerirajući da Musk nije stekao NFT-ove.

Izvor: Twitter

Po nebrojno mnogo puta smo se uvjerili koliki je utjecaj Elona Muska na cijene kriptovaluta. Samo jednom objavom izazvao je veliku pomutnju i rast, a zatim pad cijene u kratkom periodu.

Izvor: Fortune

Ostale vijesti: GUCCI PRIHVATIO KRIPTOVALUTE KAO SREDSTVO PLAĆANJA!