ETH Merge će biti dobra stvar za Coinbase!

Aug 18, 2022

Investicijska banka danas je izjavila da bi Coinbase mogao doživjeti “veću priliku za prihod” od svoje usluge stejkanja Ethereuma.

Izvor: wikimedia.com Coinbase CEO Brian Armstrong

  • Coinbase bi mogao imati izravne koristi od Ethereum Mergea
  • Prije svega korist bi bila preko usluge stejkanja ETH-a

Kripto mjenjačnica Coinbase mogla bi imati koristi od dugo očekivanog Ethereuma Mergea, prema investicijskoj banci JPMorgan.

Brojčani pokazatelji Coinbasea nisu bile sjajne tijekom ovog bear marketa. Ranije ovog mjeseca zabilježili su 1,1 milijardu dolara neto gubitaka tijekom prošlog financijskog tromjesečja jer je obujam trgovanja na burzi opao za 29%.

Konkretan prelazak Ethereuma na ETH 2.0 mogao bi pomoći tvrtki, rekla je investicijska banka sa sjedištem u New Yorku.

“Vjerujemo da je Coinbase poduzeo niz koraka kako bi maksimalno povećao priliku za zaradu od ulaganja u Ethereum.”

JPMorgan

Ethereum, druga najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, sljedeći mjesec mijenja način na koji radi stvari u ažuriranju pod nazivom “spajanje”. Ovo će premjestiti blockchain na mehanizam proof of stake.

Trenutno Ethereum koristi mehanizam proof of work, isti kao i Bitcoin. Pomoću ovog sustava rudari pokušavaju riješiti složene matematičke jednadžbe uz energetski intenzivan proces, a sve kako bi generirali nove blokove i zaradili nagrade u kriptovaluti.

Ali Ethereumov prelazak na proof of stake će eliminirati potrebu za rudarima. Umjesto toga, validatori će zauzeti svoje mjesto i održavati mrežu sigurnom zaključavanjem izvorne kripto mreže – nešto što se može učiniti na burzama kao što je Coinbase.

Coinbase drži velik dio Ethereuma — oko 15% udjela u vlasitoj imovini, rekao je JPMorgan. To će im pomoći da dobiju konkurentsku. Coinbase je ovog mjeseca također počeo nuditi staking za institucionalne klijente, a njegov izvršni direktor, Brian Armstrong, rekao je kako očekuje da će to koristiti njegovom poslovnom modelu.

JPMorgan je u svojoj bilješci procijenio da Coinbase može generirati godišnji prihod od 650 milijuna dolara od Ethereumovog “spajanja”, pri čemu se Ethereumom trguje po 2000 dolara i prinosom od 5%.

Izvor: Decrypt

Ostale vijesti s portala: LUKSUZNI LANAC PRIHVAĆA BTC I ETH!