EU zabranila kripto usluge prema Rusiji!

Oct 06, 2022

Europska unija (EU) stavila je opću zabranu svih kripto usluga ruskim subjektima kao dio svoje osme runde sankcija protiv te zemlje.

Postojeće zabrane kripto imovine pooštrene su zabranom korištenja svih usluga kritpo novčanika, računa ili skrbničkih usluga kripto imovine, bez obzira na iznos i vrstu novčanika.

Izvor: https://www.schengenvisainfo.com/

  • Europska Unija zabranila je kripto transakcije putem svih novčanika prema subjektima u Rusiji
  • Ovo je novi potez sankcija od strane Europske Unije

Pojačane mjere namijenjene su kao kazna za “stalnu eskalaciju i nezakoniti rat Rusije protiv Ukrajine”, uključujući njezinu mobilizaciju dodatnih trupa i otvoreno izdavanje nuklearnih prijetnji.

Paket će također proširiti broj usluga koje se više ne mogu pružati Rusima ili ruskoj vladi, uključujući informatičko savjetovanje, pravno savjetovanje, arhitekturu i inženjerske usluge. Komisija je rekla da je Rusija “u velikoj mjeri ovisna o uvozu ovih usluga”.

Dodatno ograničenje dolazi dan nakon što je EU finalizirala neka od svojih ključnih pravila o kripto regulaciji. Jedan od usvojenih zakona uključivao je zahtjev da pružatelji novčanika provjeravaju identitet onih koji koriste njihove usluge.

Izvor: Twitter

Nakon uvođenja sankcija u veljači, američki i europski čelnici odmah su usmjerili pozornost na kripto, iz straha da bi rastuća industrija mogla pomoći Rusiji da zaobiđe njihova trgovinska ograničenja.

Kriptovalute poput Bitcoina su peer-to-peer i nemaju dopuštenja, što znatno otežava zapadnim vlastima gušenje trgovine omogućene putem mreže.

To je omogućilo stranim kriminalnim organizacijama da iskoriste tehnologiju u shemama ransomwarea, pa čak i u financiranju nuklearnog oružja. Kao takvo, teško je premjestiti značajna sredstva preko mreže, a da stručnjaci ne mogu pronaći i identificirati krivca.

Unatoč tome, takva uvjeravanja nisu spriječila senatoricu Elizabeth Warren da u ožujku predloži prijedlog zakona usmjeren na validatore čvorova i programere softvera koji su pomogli olakšati transakcije sankcioniranim ruskim subjektima.

Izvor: Decrypt

Ostale vijesti: ARK INVEST NUDI PRILIKU ZA ULAGANJE U TOP 20 KRIPTOVALUTA!