FIFA pokrenula NFT kolekciju na Algorandu!

Sep 04, 2022

Globalno upravno tijelo za nogomet, FIFA, pokreće platformu nezamjenjivih tokena (NFT) na Algorandu. Ova nogometna organizacija je najavila da će pokrenuti FIFA+ Collect kasnije ovog mjeseca na FIFA+, a obožavatelji će moći posjedovati digitalne kolekcionarske predmete velikih nogometnih trenutaka i umjetnosti. Globalno nogometno tijelo je sklopilo partnerstvo s Algorandom za NFT-ove.

Izvor: https://www.algolatam.com/

  • FIFA planira objaviti digitalne kolekcionarske predmete na Algorandu.
  • Globalno nogometno tijelo kaže da će NFT-ovi demokratizirati pristup FIFA-inim suvenirima.
  • Kripto tvrtke nastavile su sponzorirati i podržavati sportske timove i turnire.

Prema riječima vršitelja dužnosti glavnog izvršnog direktora Algoranda, W. Seana Forda, “Obveza koju je FIFA preuzela da premosti Web 3.0. koji je omogućio Algorand projekt dokaz je njihovog inovativnog duha i želje da izravno i neprimjetno komuniciraju s nogometnim navijačima diljem svijeta.”

Prema dostupnim informacijama, projekt je sličan košarkaškom NBA Top Shotu.

Nogometna organizacija tek treba otkriti sve detalje o tome kada će NFT kolekcije biti dostupne. Glavnina je da organizacija planira uključiti izdavanje NFT-ova tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. u studenom.

Iako je Algorand FIFA-in službeni blockchain partner, to nije jedina kripto tvrtka prisutna na Svjetskom prvenstvu. Globalna organizacija također ima Crypto.com kao svog ekskluzivnog službenog sponzora turnira.

Unatoč padu tržišta, nekoliko kripto tvrtki još uvijek koristi sport za oglašavanje. Platforma za kriptovalute, Whalefin je trenutno sponzor majica za nogometni klub Chelsea, a Tezos blockchain sponzorira Manchester United komplete za trening.

Ipak, kripto ulaganja u sportu nisu ograničena na nogomet. Zapravo, kripto tvrtke potrošile su preko 2 milijarde dolara na sportsko oglašavanje, dok NBA, Formula 1 i MLB uživaju podršku kripto sponzora.

Izvor: Beincrypto

Ostale vijesti: NOVOZAPOSLENIH 315,000 U SAD-U!