Gradonačelnik Miamia nastavlja primati plaću u BTC-u!

May 25, 2022

Prvi američki političar koji prima plaću u Bitcoinu, Francis Suarez, gradonačelnik Miamia, nastavlja i dalje primati plaću na ovaj način, točnije u BTC-u.

Izvor: CNBC

  • Unatoč padu tržišta gradonačelnik Miamia i dalje prima plaću u Bitcoinu
  • Postao je nedavno prvi američki političar koji prima plaću u kriptovaluti

Gradonačelink turističke destinacije, Miamia, ujedno i veliki ljubitelj kriptovaluta, prije svega Bitcoin-a, Francis Suarez, otkrio je da još uvijek prima plaću u digitalnim valutama, točnije u BTC. Ujedno, istaknuo je da ovo nije jedini njegov primitak, te da je moguće da prima i druge uplata u FIAT novcu.

https://twitter.com/DeFi_masters/status/1529456288622583808?s=20&t=QLf_znmRYLq7_Q1yxA86gQ
Izvor: Twitter

Tržište kriptovaluta, znatno je opalo u zadnjem periodu. Bitcoin se također nalazi u silaznoj putanji, te se održava pri cijeni od 30.000$, što je dosta nisko od njegove najviše vrijednosti.
Ipak, negativni trend kriptovaluta nije odvratio gradonačelnika da i dalje prima plaću na ovaj način.
Za vrijeme konferencije Svjetskog ekonomskog foruma u Švicarskoj, istaknuo je da i dalje prima plaću u Bitcoinu.

Međutim istaknuo je i slijedeće:

“Naglasit ću, da se zna, ovo nije moja jedina plaća. Drugačije je ako osoba kompletnu plaću ima u Bitcoinu, kao jedinom izvoru prihoda.”

Francis Suarez

Osvrnuo se je krakto i na fijasko Terra Lune, te je dodao da to nije utjecalo na njegovu viziju Bitcoina. Prema njemu, ulaganje u kriptovalute kako i u tech dionice može biti rizično, ali bez rizika nema niti profita.

Što se tiče gradonačelničke plaće, Suarez prima godišnje kao politički lider Miamia između 150.000$ i 200.000$, što ispada razmjerno oko 5 do 6.7 BTC-a godišnje.

Izvor: Cryptopotato

Slične vijesti: FED: 12% AMERIKANACA KORISTI KRIPTOVALUTE!