Grimacecoin skočio 285,000% nakon McDonalds šale na račun Tesle

Jan 26, 2022

Lažni Grimacecoin je skočio čak 285,000%, nakon što se na Tviteru McDonalds našalio sa Elon Muskom, koji je pozvao ovaj restoran da prihvati Dogecoin kao način plaćanja.

Photo: pexels

Token kreiran nakon tvita o šali McDonalds-a porastao je za čak 285,641% za nekoliko sati dok je mnogo ljudi pokušalo da zaradi tokom ovog tihog perioda na kripto tržištu.

Iako se McDonald’s još uvijek nije direktno okrenuo kripto tržištu, posljednjih nekoliko dana aktivno učestvuju u mimovima i konverzacijama na kripto Tviteru.

Nakon njihovog tvita, nastalo je preko 10 različitih Grimacecoin-a. Svako može da kreira pametni ugovor i izda tokene na BSC (ili drugim blockchain mrežama) za nekoliko centi, a prisustvo decentralizovanih mjenjačnica znači da se tokeni mogu odmah aktivirati, obezbijediti likvidnost i trgovati ubrzo nakon toga.

Jedan takav token počeo je da se trguje na 0,0007 dolara i dostigao je 2 dolara na svom vrhuncu u Aziji u jutarnjim satima prije nego što je pao na nivo od 0,60 dolara.

Photo: CoinDesk

Medjutim Grimacecoins nisu bili ograničeni na BSC mrežu. Grimacecoin baziran na Ethereum-u porastao je 56.000% u satima nakon izdavanja, dostigao 1.000 hodlera i tržišnu kapitalizaciju od 6 miliona dolara, a programeri su ga proglasili kao „prvog“ na Ethereum mreži.

https://twitter.com/grimacecoineth/status/1486155093615468545

Grimacecoin nije jedini slučaj shitcoin-a, nastalog nakon izjave poznatih. U decembru 2021, Brad Sherman, član američkog Kongresa, našalio se o „mongoosecoin-u“ na sastanku sa temom kriptovaluta, podsticajući kreaciju stotina različitih „mongoosecoin-a“ na kripto marketu.

Slična vijest: TRI MOGUĆA RAZLOGA ZAŠTO JE MARKET U CRVENOM

Izvor: CoinDesk