Hong Kong prvi prema kriptovalutama!

Aug 04, 2022

Prema nedavno provedenim istraživanjima, Hong Kong, Sjedinjene Američke Države i Švicarska su najspremnije države za kriptovalute u svijetu.

Izvor: www.whereandwhen.net
  • Hong Kong je preuzeo vodeće mjesto kao najspremnija kripto država
  • SAD-e je zauzeo drugo mjesto

Sa ocjenom 8,6 od najvećih 10, specijalna administrativna regija Kine – Hong Kong je okrunjen kao najspremnija kripto država u svijetu. Drugo mjesto zauzele su Sjedinjene Američke Države, nekadašnji prvaci u ovoj kategoriji, dok se na trećem mjestu našla Švicarska.

S obzirom na nedavna kripto događanja, prije svega razvojem broja blockchain startup-ova, digitalnih legislativnih odluka, poreznih regulacija, broja kripto bankomata i zainteresiranosti građana, Hong Kong je zauzeo prvo mjesto kao najspremnija kripto nacija.

Lokalne vlasti su poprilično otvorene u svezi kripto sektora, te ne naplaćuju porez na kriptovalute. S obzirom na relativno malen teritorij, kripto bankomati su vrlo česti, te ih ima po dva na svakih 100,000 stanovnika.

Svjetski vodeći div u ekonomiji, Sjedinjene Američke Države, prethodni lideri u ovoj kategoriji skupili su 7,7 bodova. Posjeduju preko 33,000 kripto bankomata, što znači da ih je 10 na 100,000 ljudi.

Izvor: https://velvetescape.com/

Na trećem mjestu se našla Švicarska, sa rezultatom od 7,5 bodova. Također, Švicarska ne naplaćuje porez na kriptovalute i imaju rastući trend glede blockchain starup-ova. Vrijedno je spomenuti da početkom ove godine, vlasti južnog gradića Lugana su izrazili namjeru da uvedu Bitcoin, Tether i LVGA Points token kao legano sredstvo plaćanja.

Preostale države koje zaključuju ovu listu uključuju Gruziju, Ujedinjene Arapske Emirate, Rumunjsku, Hrvatsku, Irsku, Češku, Slovačku, Grčku, Panamu i Bugarsku. Prema broju pretraživanja pojma kriptovaluta na Google tražilici, na prvom mjestu se našla Australija, gdje je 4,579 osoba od 100,000 tražilo ovaj pojam. Nakon njih slijede Irska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Najveće iznenađenje na ovoj ljestvici je nepojavljivanje Cipra koji je u istom istraživanju od prošle godine zauzeo drugo mjesto. Ove godine nisu se našli niti među top 20 država svijeta. Također, Singapur, Slovenija i Ujedinjeno Kraljevstvo su ispali sa top 10 pozicija.

Izvor: Cryptopotato

Ostale vijesti: DEVELOPERI ETHEREUM-A U ZAVRŠNOJ FAZI TESTNETA!