Konzum će prihvatati kriptovalute za online trgovinu

Jan 13, 2022

Od srijede, 1. decembra 2021. najveći lanac supermarketa u Hrvatskoj će početi da prihvata kriptovalute za svoje online trgovce. Radi se o čak 9 kriptovaluta: bitcoin (BTC), ether (ETH), bitcoin cash (BCH), EOS, DAI, ripple (XRP), stellar lumen (XLM), tether (USDT) i USDC.

Photo: konzum.hr
Photo: konzum.hr

Plaćanje kriptovalutama Konzum će omogućiti u saradnji sa hrvatskom FinTech kompanijom Electrocoin i njihovim PayCek sistemom.

„Uvođenje plaćanja kriptovalutama još je jedan pokazatelj da Konzum neprestano prati svjetske trendove, uvodi inovacije i postavlja standard u maloprodajnom sektoru. Kao najveći trgovački lanac u Hrvatskoj koji je u svojoj povijesti dugoj gotovo 65 godina neprekidno lider na domaćem tržištu i po poslovnim rezultatima i po tehnološkim dostignućima, ponosni smo što smo predvodnici u još jednom području koje se rapidno razvija i diktira budućnost. Nastavljamo i dalje ulagati u razvoj inovacija i tehnologija kako bismo i dalje ostali prvi izbor našim kupcima te kao trgovački lanac nove generacije pružali premium iskustvo kupnje“,

izjavio je Uroš Kalinić, član Uprave Konzuma za Finansije i IT

Plaćanje kriptovalutama Konzum planira uskoro uvesti i u druge prodavnice širom Hrvatske.

Izvor: Večernji.hr