Indija neće zabraniti kriptovalute, već ih regulisati

Jan 13, 2022

Prema najnovijim izvještajima, indijska vlada navodno pokušava da reguliše kripto imovinu umjesto da je zabrani, kako se provlačilo po medijima zadnjih nekoliko mjeseci.

Photo: Cointribune
Photo: Cointribune

Već neki period, u medijima se spekuliše šta će se dogoditi sa kriptovalutama u Indiji, zbog strogih komentara iz nadležnih institucija. Prije nekoliko mjeseci, predstavnici kripto kompanija u Indiji sastali su se sa zvaničnicima i razgovarali o adopciji i regulaciji kripto imovine u ovoj državi.

Konkretno, investitori u Indiji će imati ograničeno vrijeme da prijave svoje kriptovalute. Oni će tada morati da premjeste svoju imovinu iz privatnih novčanika na odabrane regulisane mjenjačnice. To znači da im neće biti dozvoljeno da koriste uredjaje poput hardverskih novčanika (Ledger, Trezor…), već će kriptovalute morati da drže na centralizovanim mjenjačnicama.

Da li su investitori zadovoljni ovim pravilima?

Indijski investitori će vjerovatno biti srećni zbog negiranja zabrane, mada i dalje postoje određena zabrinutost i mnogo pitanja oko odredbi zakona. Premještanje sredstava na centralizovane mjenjačnice ima očigledne nedostatke, a glavni problemi se dovode u vezu sa bezbjednošću imovine.

Izvor: BeINCrypto