Inflacija najveća u posljednjih 40 godina!

Jun 11, 2022

Inflacija u Sjedinjenim Američkim Državama je porasla za 8.6% naspram istog perioda u prošlog godini. Ekonomisti i dalje ne vide nikakve konkretne znakove usporavanja.

Izvor: https://news.bitcoin.com/

  • Inflacija u SAD-u je najveća u posljednjih 40 godina
  • Ekonomisti ne vide usporavanje
  • Sve ovo se ogleda i u tržištu kriptovaluta i dionica

Nakon objave consumer price indexa (CPI), došli smo do broje da je inflacija narasla za rekordnih 8,6% naspram istog perioda od prošle godine. Mnogi analitičari nisu očekivali ove brojke. Neka očekivana stopa inflacije je bila oko 8,2%, te je bilo i za očekivati ovaj pad dionica i kriptovaluta zbog ovih nepovoljnih pokazatelja. Da je stopa bila niža od 8,2% moguće bi bilo da bi gledali uzlazni trend investicija.

Američka ekonomija ne izgleda najbolje ovih dana, a još jedan udarac je upravo i ova velika stopa inflacije. Nakon zatvaranja ekonomije zbog COVID virusa, printanja ogromne količine dolara, ispostavilo se da je sve ovo bila velika pogreška. Cijene gotovo svega, a počevši od svakodnevnih namirnica, najamnina, goriva, automobila i nekretnina otišli su u nebo. Izgleda da će se ovaj trend samo nastaviti.

Izvor: Twitter

Kada su izašla izvješća za četvrti mjesec, mnogi su tvrdili da je inflacija došla na svoj vrhunac, ali ovaj report nam govori da to nije tako. Ovo je rekord koji obara sve pred sobom, te smo došli do brojke da je ovo najveća inflacija u zadnjih 40 godina.

Izvor: Twitter

U međuvremenu američki predsjednik Joe Biden nastavlja prebacivati krivicu na Rusiju i Vladimira Putina.

Izvor: Twitter

Mnogi političari izlaze na svojim stavovima kako su i još 2020. godine upozoravali da nije pametno zatvarati ekonomiju zbog COVID virusa, te da novi stimulus u printanju novca nije pametan potez. Ali report je pokazao sve nedostatke američke i svjetske ekonomije i krize u kojoj se nalazimo.

Izvor: News.bitocin

Ostale vijesti: NAJBOLJE METAVERSE KRIPTOVALUTE ISPOD 1$!