Invesco izdao Metaverse fond!

Aug 22, 2022

Globalna tvrtka za upravljanje imovinom Invesco pokrenula je investicijski fond usmjeren na Metaverse.

Izvor: https://decrypt.co/

  • Poznata korporacija za upravljanje fondovima Invesco, izbacuje fond vrijedan 30 milijuna američkih dolara koji je usmjeren na Metaverse tehnologiju

Invesco Metaverse Fund registriran je u Luksemburgu i ima veličinu od približno 30 milijuna dolara, rekao je glasnogovornik Invesca za Decrypt. Metaverse se odnosi na integriranu mrežu impresivnih 3D svjetova i online zajednica u kojima ljudi komuniciraju pomoću slušalica za virtualnu stvarnost i proširenih oblika stvarnosti.

Fond ulaže u velika, srednja i mala poduzeća u čitavom lancu vrijednosti Metaverse, koji, prema marketinškim materijalima podijeljenim s Decryptom, “obuhvaća mnoge različite i međusobno povezane sektore koji pomažu u olakšavanju, stvaranju ili iskorištavanju rasta impresivnih virtualnih svjetovi.”

Citirajući izvješće PWC-a iz prosinca 2020. u kojem se procjenjuje da virtualna i proširena stvarnost imaju potencijal dodati 1,5 trilijuna dolara globalnom gospodarstvu, Tony Roberts, upravitelj fonda, rekao je da će međupovezanost Mataversea “vjerojatno imati transformativni učinak u različitim industrijama poput zdravstva, logistika, obrazovanje i sport.”

Invesco Metaverse Fund je fond kojim se aktivno upravlja i koji će ulagati u sedam ključnih tematskih područja, uključujući operacijske i računalne sustave sljedeće generacije, hardver i uređaje koji omogućuju pristup Metaverseu i mreže za hiperpovezanost.

Ostala područja ulaganja obuhvaćat će platforme razvijene s umjetnom inteligencijom, blockchain rješenja, alate za postizanje interoperabilnosti sustava, kao i usluge i imovinu koji će olakšati digitalizaciju gospodarstva.

Portfelj Invesco Metaverse Funda geografski je raznolik, uključuje tvrtke sa sjedištem u SAD-u, Aziji, Japanu i Europi, iako je tvrtka “još uvijek” odbila dati pojedinosti o kompanijama.

Uspješnost fonda mjerit će se prema mjerilu MSCI AC World (Net Total Return), a naknada za upravljanje bit će 0,75%, rekao je glasnogovornik Invesca za Decrypt.

Invesco je pokrenuo svoj prvi burzovni fond (ETF) povezan s blockchainom u ožujku 2019. na Londonskoj burzi. Tvrtka je također aktivno tražila pokretanje nekoliko ETF-ova povezanih s Bitcoinom u SAD-u, iako bezuspješno.

U studenom prošle godine Invesco se udružio s pružateljem kripto indeksa CoinShares kako bi lansirao svoj prvi europski proizvod kojim se trguje na burzi (ETP) podržan fizičkim Bitcoinom.

Izvor: Decrypt

Ostale vijesti: MOSKOVSKA BURZA PLANIRA IZLISTATI DIGITALNU IMOVINU DO KRAJA GODINE!