Kako izgubiti milion dolara u nekoliko sekundi, preko NFT-a?

Mar 20, 2022

Kobna greška navela je jednog NFT vlasnika da proda svoj dragocijeni kamen za 444 WEI umjesto za 444 ETH-a, desetinu centa umesto 1,2 miliona dolara.

Photo: pexels

Kamen procijenjen na 444 Ether-a (ETH), ili 1,2 miliona dolara, prodat je za 444 WEI (0,0012 USD) botu dok je prodavac, DinoDealer, pomiješao WEI i ETH. U tvitu, prodavac je rekao „jednim klikom moje cijelo bogatstvo od ~1 milion dolara je nestalo“.

Kako kupiti bot snajper?

Popularna freelance platforma Upwork trenutno nudi alate za bot snajpere za NFT platformu OpenSea od samo 200 dolara.

Jednom kada bot uhvati NFT, nema povratka. Blockchain je konstruisan tako da bude nepromijenljiv, tako da jednostavne greške, kao što je miješanje ETH i WEI, mogu biti izuzetno skupe.

Reakcija vlasnika?

Vlasnik DinoDealer je osvijetlio situaciju tako što je postavio novu profilnu sliku na Tviteru i dodao emoji koji plače pored svog Tviter imena. Njegov avatar stoji pored dragocijenog kamena, precrtan crvenom bojom.

DinoDealer Tviter avatar

On je nastavio šalu, tako što je ,,kontaktirao crypto korisničku podršku”

*naravno, ovo je šala i nikako ne kontaktirajte ove brojeve i mejl adrese

Protekli mjesec je bio buran zbog naizgled manjih grešaka sa potencijalno strašnim posljedicama u kripto svijetu. U nekim slučajevima, jednostavna greška može izbrisati milione dolara tržišne vrijednosti i to je sve češće.

Slična vijest: OPREZ! NOVI MALVER TARGETIRA METAMASK I OSTALE ,,BROWSER-NOVČANIKE”

Izvor: CoinTelegraph