Kako je kripto tviter za par sati prikupio sredstva za liječenje pacijenta sa kancerom?

Apr 07, 2022

Pravi uticaj kripto zajednice zasijao je kada je član zajednice koji se borio sa dijagnozom kancera dobio veliku podršku i finansijski doprinos svojoj terapiji.

Photo: pexels

Yopi, poznat kao Kuiyopi na Tviteru, pridružio se kripto ekosistemu u julu 2021. Otkrio je da kripto služi kao dobrodošla distrakcija njegovim zdravstvenim brigama i čak je dijelio trenutke radosti i zabave tokom njegovog šestomjesečnog liječenja sa hemoterapijom.

Za sve to vrijeme, uživao je u sadržaju kripto ličnosti kao što je Cobie, dijelio je svoje pokušaje da nauči španski i uživao u mim kulturi, dok je uvek dijelio empatične poruke i vizije kako bi podržao kolege oboljele od raka unutar zajednice — sve to čak i u prostoru gdje su identiteti korisnika uglavnom anonimni.

Međutim, u srijedu je dobio neke loše vijesti. Ljekari iz Vojne bolnice Kraljevskih oružanih snaga Maroka uradili su MR skeniranje njegovog desnog kuka i otkrili „infiltrativno oštećenje medularne kosti gornje i srednje trećine desne femoralne dijafize u vezi sa recidivom“.

Jednostavnijim i dirljivijim riječima, njegov rak se vratio.

Prema Yopi-ju, ljekari su izjavili da mu je potrebna terapija transplantacijom matičnih ćelija. Obično, u ovim okolnostima, primarni tretman bi bila hemoterapija, ali nakon što je prethodno primjenjen kurs, to više nije bila održiva opcija.

Povrh toga, procenjeni troškovi osiguranja iznosili su 50.000 dolara, suma koju „amaterski trgovac Ponzi šitkoinima“ jednostavno nije mogao da priušti.

U potrebi za pomoći, Yopi se obratio Kripto Tviter zajednici, citirajući da je „sreća najvažniji faktor u životu koji je najviše zanemaren, ljudi vole da pridaju sve zasluge svom uspijehu, ali nikada ne priznaju da su imali sreće.”

https://twitter.com/kuiyopi/status/1511770977012789258

Analiza blockchain podataka otkriva da je Yopi-jev novčanik, pod nazivom beastmo.eth, primio ukupno 107 transakcija — 94 u Ether-u (ETH), 5 u Tether-u (USDT), 3 u USD Coin-u (USDC), 2 u Dai, 1 u Wrapped Ether (wETH), 1 u Chainlink-u (LINK) i 1 u ApeCoin (APE) — samo 14 sati nakon njegovog tvita.

Ovi nesebični postupci podigli su njegov ukupni bilans u novčaniku na 74.268,60 dolara, što je broj koji premašuje njegov račun za osiguranje za preko 48,5% i još uvek raste u vrijeme pisanja.

U nizu emotivnih odgovora, Yopi je izjavio svoju ljubav kripto zajednici, zahvalivši joj se na toplini i ljubaznosti.

„Čoveče, ovo je za mene bilo nevjerovatno. Ne znam čak ni šta da kažem, živim u snu i nadam se da ću se ponovo roditi, volim vas momci.”

Izvor: CoinTelegraph

Slična vijest: KAKO IZGUBITI MILION DOLARA U NEKOLIKO SEKUNDI, PREKO NFT-A?