Kina se vraća kao druga rudarska sila!

May 17, 2022

Unatoč zabranama od strane državnih vlasti Kina se vraća kao druga kripto sila po rudarenju Bitcoina.

Izvor: https://www.cointribune.com/

  • Nekoć je Kina bila vodeća država sa Bitcoin “hash rate” snagom u svijetu
  • Početkom ove godine Kina se vraća na drugo mjesto

Odluka kineske vlade o zabrani rudarenja kriptovalutama nije uspejela zadržati kripto operacije rudarenja. Do te odluke Kina je bila jedna od vodećih država po rudarednju kriptovalutama.

Kina je postala druga najveća država u svijetu prema Bitcoin “hash rateu” nakon što je u prvom mjesecu ove godine, nakon zabrane lokalnih vlasti svih kripto operacija u državi, prema navodima najnovijeg istraživanja Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI).

Bitcoin rudari u Kini su ostvarili 21.1% ukupne Bitcoin “hash rate” snage rudarenja do sada u 2022. godine. Vodeća mjesto i dalje drže Sjedinjene Američke Države, koje proizvode čak 37.8% ukupne “hash rate” snage prema istraživanju početkom ove godine.

Kina je nekoć bila najveća sila u rudarenu Bitcoinom, ali “hash rate” je pao na 0% u ljeto 2021. godine, zbog masovnih zatvaranja kripto farmi diljem države.

Unatoč kripto zabrani u 2021. godini, “hash rate” je pao na 22.3%, ali nije padao ispod 18%.

Izvor: https://cointelegraph.com/

Što se tiče drugih država, primjetan je lagani pad rudarenja u Kazakhstanu, trećoj državi prema rudarenju Bitcoina. “Hash rate” Kazahstana je opalo sa 18% na 13.2% u periodu od kraja prošlog ljeta do početka ove godine. Na četvrtom i petom mjestu se nalaze Kanada i Rusija. Jedan od razloga pada Kazakhstana jest u činjenici da se rudarenje povećava u Kini, što je prvotno i bio veliki poticaj u leđa kada je Kini bila izdana zabrana kripto operacija.

Što se tiče saveznih država u Sjednjenim Američkim Državama, Georgia, Texas i Kentucky čine tri najveće savezne države prema “hash rateu”. Čak kombinacija ove tri države čini više od pola ukupno rudarenja u SAD-u. Savezne države vrijedne spomena su još New York, California, North Carolina i Washington.

Izvor: Cointelegraph

Ostale vijesti: CHARLES HOSKINSON PREDVIĐA KOLIKO BI OVAJ PAD TREBAO TRAJATI!