Kineski sud proglasio primanje plaće u USDT-u nelegalnim!

Jul 13, 2022

Iako je od strane kineskih vlasti zabranjeno trgovanje i rudarenje kriptovalutama, što je uzrokovalo zatvaranje mnogih poslova vezanih uz kriptovalute, ipak je unatoč tome veliki broj lokalnih korporacija isplaćivao plaće radnicima u USDT stablecoinu.

Izvor: https://egyptindependent.com

  • Kineske vlasti su zabranile isplatu plaća putem USDT stablecoina svojim radnicima
  • Iako su kriptovalute zabranjene u Kini, ovakvi praktični slučajevi su bili dosta česti

Najnovija vijest je da je kineski Chaoyang sud zabranio i proglasio ilegalnim plaćanje radnicima putem stablecoina kao što je USDT.

Stablecoini su kriptovalute koje su dizajnirane da budu otkupljene i istoj protuvrijednosti kao što je FIAT novac. Takav novac u obliku kriptovaluta bi trebao držati stabilnu cijenu, što je usporedba sa tradicionalnim novcem.

Prema najnovijim informacijama od srijede, od strane lokalnih novinskih kuća, dolazimo do informacija da je tužitelj po imenu Shen, tužio svog poslodavca jer je dobivao isplatu plaće i bonusa putem USDT kriptovalute, umjesto u kineskom juanu. U konkretnom slučaju sud je dionio presudu da kriptovalute ne mogu cirkulirati u tržištu kao valuta, što bi značilo da svi poslodavci su dužni isplačivati svoje radnike isključivo putem kineskoj juana. Sud je uveo i kompletnu zabranu kriptovaluta koja je u Pekingu na snazi od kraja 2021. godine, te u ovom slučaju su istaknuli da nije moguće plaćati radnicima putem kriptovaluta.

Ovo je sve utemeljeno prema Zakonu o radu, te je tuženom naređeno da isplati plaću putem FIAT novca.

U proteklih par mjeseci, stabilni novčići su zauzeli primat na tržištu kriptovaluta jer su znatno povećali tržišnu kapitalizaciju. Ovo se dogodilo unatoč propasti bivšeg trećeg po rangu stablecoina, Terra Lune, što je izazvalo naglo povlačenje sredstava zbog nesigurnosti.

U jednom trenutku postojala je i zabrinutost oko Tethera i njegove izloženosti korporacijama i kineskim vrijednosnim papirima.

Izvor: Cointelegraph

Slične vijesti: HAKERI UKRALI PREKO 4.7 MILIJUNA$ SA UNISWAP-A!